Velika završnica 5. godišnjeg doba u Medulinu

Nakon veselog jutarnjeg programa kojeg su krasile male maškare, u popodnevnim satima u Medulinu nastavilo se s bogatim karnevalskim programom.
S početkom u 17 sati mogli smo svjedočiti prvoj do sada Maškaranoj utrci koja je krenula s Place u Medulinu u smjeru kampa „Medulin“. Utrku su otvorili najmlađi trkači i to u kategorijama: dječaci i djevojčice (300m) – predškolarci, dječaci i djevojčice (600m) – 1. do 4. razred, dječaci i djevojčice (800m)– 5. do 8. razred. Iako su se svi dječaci i djevojčice pokazali kao izvrsni i veselo maškarani trkači, moramo izdvojiti one najuspješnije.
U utrci na 300 m, u kategoriji djevojčica, prvo mjesto osvojila je Emili Banko (AK Medulin), drugoplasirana Judita Uhač (AK Medulin), treće mjesto pripalo je Noemi Cukon (AK Medulin). U kategoriji dječaci, prvo mjesto osvojio je Bojan Jakov Perkov (AK Medulin), drugo mjesto pripalo je Olegu Tomiću (AK Medulin), a treće mjesto osvojio je Deni Pribičević (AK Medulin).
U utrci na 600 m, kategorija djevojčice, prvo mjesto osvojila je Pavlina Grgurević (Pula), drugo mjesto Marta Chiavalon (AK Medulin), a treće mjesto dijele Meri Kukolja (AK Medulin) i Sara Cukon (AK Medulin). U kategoriji dječaci prvo mjesto osvojio je Luka Kljajić (DSR Uljanik), drugo mjesto pripada Roku Drmiću.

U utrci na 800 m, u kategoriji žene imali smo samo jednog prijavljenog natjecatelja, stoga prvo mjesto pripada Danijeli Kljajić (DSR Uljanik). U muškoj kategoriji prvi na cilj stigao je Ivan Drmić, drugo mjesto osvojio je Tedi Veličković (AK Medulin), te treće mjesto David Paćalat.
Jednoglasnom odlukom karnevalskog žirija za najljepšu i najmaštovitiju dječju žensku masku proglašena je ona Judite Uhač „pčelice“, a kao najljepša muška dječja maska proglašen je Matija Kolarić „batmana“.

Glavna utrka dužine od 5 km, započela je u 17 sati, u ženskoj kategoriji prvo mjesto i glavnu nagradu – poklon bon u iznosu od 800 kuna, osvojila je Aleksandra Bosanac (Team Radojković) s najbržim vremenom od 20 minuta i 53 sekunde, nedugo iza nje sa samo 6 sekundi zaostatka, drugoplasirana Ivana Grgurević osvojila je poklon bon u iznosu od 600 kuna, treće mjesto i poklon bon od 200 kuna osvojila je Andrea Stojšić (Dsr uljanik).

U muškoj kategoriji prvo mjesto i glavnu nagradu osvojio je Matija Lisec (AK Maximvs Poreč) s najbržim vremenom od 15 minuta i 53 sekunde, iza njega na drugom mjestu s vremenom od 16 minuta i 16 sekundi Ivan Diklić (AK Maximvs Kaštelir), te treće mjesto i nagradu osvojio je Daniel Nimac.
U kategoriji najljepša ženska maska, glavnu nagradu odnijela je Aleksandra Bosanac „policajka“ dok je nagrada za najljepšu mušku masku pripala je Igoru Knapiću „Harry Potteru“.

Velike medulinske maškare, svoju povorku započele su u 10 sati kod crkve sv. Agneze u Medulinu te su uz pratnju harmonikaša, pjesmu i dobro raspoloženje obišli sve dijelove naselja. Kako to tradicija medulinskih maškara nalaže, u 19 sati na Placi u Medulinu, tužitelj i branitelj su tradicionalno izrekli šentencu i presudili pustu za sva nedjela u protekloj godini. Nakon spaljivanja pusta vesela povorka zaputila se prema šatoru na rivi gdje je fešta uz DJ Nikolu z Kukurini, te glavni događaj večeri – koncert Jasmina Stavrosa potekla do kasno u noć.