Dječji vrtić Medulin i ronilački klub „Mladost“ Medulin i ove godine zajedno u projektu obuke ne plivača.

Pozitivni utisci, rezultati i postignuća djece u 2018. g. predstavljali su čvrst temelj za nastavak organizacije aktivnosti s djecom u dobi pred polazak u osnovnu školu na bazenu, u sklopu sportskog programa Dječjeg vrtića Medulin i programa rada RSK „Mladost“ Medulin. Ukupna sredstva za provođenje ovog programa iznose 48.000,00 kn, a osigurana su putem programa javnih potreba Općine Medulin, proračuna vrtića i ronilačkog kluba čime je trošak korisnika sveden na 0,00 kn.

U ovoj pedagoškoj godini u programu sudjeluje 39 djece. Stručni rad s djecom provodi ovlašteni trener Robert Čupev, doktor dentalne medicine i instruktor ronjenja I1, višestruki državni rekorder u plivanju perajama i brzinskom ronjenju i nositelj III. kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora, voditeljica sportskog programa u DV Medulin Kristina Ljevar, odgojiteljica sa visokom stručnom spremom i diplomom trenerice kondicijske pripreme sportaša i sama s izraženim sportskim rezultatima te odgojiteljice u pratnji djece bez čije fleksibilnosti, tolerancije i motiviranosti za rad ostvarivanje ove aktivnosti s djecom ne bi bilo moguće.

Zahvaljujući razumijevanju i senzibilitetu rukovodstva i zaposlenika hotela Park Plaza Belvedere u Medulinu za potrebe sporta i rada s djecom najranije dobi, treninzi se ostvaraju dva puta tjedno u grupama po 12 – 13 djece što omogućava individualan pristup svakom djetetu. U periodu od 18. veljače 2019. do 9. svibnja 2019. planira se ostvariti 12 treninga sa svakom grupom polaznika odnosno ukupno 36 te u završnici, 16. svibnja 2019. pokazni trening i podjela diploma.

U kontekstu odgojno – obrazovnog rada namjera je omogućiti djeci da upoznaju sposobnosti vlastitog tijela i afirmiraju različite mišićne skupine pri izvođenju pojedinih vježbi u vodi, ovladaju osnovnim vještinama neophodnim za bavljenje ovim sportom, upoznaju pravila vezana uz izvođenje vježbi i tehnike plivanja (držanje tijela, redoslijed izvođenja pokreta, redoslijed izvođenja vježbi …), usavrše sposobnosti održavanja tjelesne ravnoteže i održavanja na vodi, razviju sposobnost kontrole pokreta u dinamičkim i statičnim situacijama u vodi i izvan nje, usvoje vještine i važnost pravilnog disanja i izdisaja prilikom plivanja te se u konačnici osposobe za siguran boravak u vodi.