Judo klub Istarski borac Pula nastupio na Junior Koruška Open 2019 turniru sa šest natjecatelja te osvojio ekipno treće mjesto.

U subotu, 16. ožujka na međunarodnom turniru namijenjenom samo uzrastu juniora Judo klub Istarski borac Pula nastupio je sa šest natjecatelja te osvojio ekipno treće mjesto što je do sada za pulske judaše najbolji rezultat na ovom turniru.

Pojedinačno su osvojili dva prva, jedno drugo i dva treća mjesta. U kategoriji do 55 kilograma nastupio je Dani Klačar, koji je doduše tek prva godina kadeta, te je sa dva poraza i jednom pobjedom uspio osigurati brončanu medalju. Do 60 kilograma nastupio je Goran Branković koji sa dva poraza nažalost ostaje bez plasmana. Robert Klačar nastupio je u kategoriji do 66 kilograma. Robert pobjeđuje redom litvanca, ukrainca, slovenca, ponovno predstavnika Ukraine te u finalu predstavnika Austrije te uvjerljivo osvaja prvo mjesto. U kategoriji do 81 kilogram Istarski borac je predstavljao Damian Sokolović koji sa tri pobjede dolazi do finala, gdje usprkos jako dobroj brobi gubi od čečenskog natjecatelja te se okitio srebrnom medaljom. Damjan Milošević, u kategoriji do 100 kilograma sa dvije pobjede i dva poraza osvaja treće mjesto kao i njegov puno lakši kolega Dani Klačar. Da Robert Klačar ne bude jedini sa zlatom oko vrata pobrinula se Lara Kliba, najbolja judašica Istarskog borca. Lara je u Sloveniji nastupila u nešto težoj kategoriji, onoj do 78 kilograma, ali i tu je pokazala svoj talent, znanje i spremnost te je sa tri uvjerljive pobjede osvojila prvo mjesto.

Da naši judaši nikad ne odmaraju dokazuje činjenica da su svoje putovanje na natjecanje u Sloveniju iskoristili kako bi su u subotu popodne i u nedjelju odradili tri treninga sa svojim konkurentima te time pokazali da žele još više i još jače.