Otvorenje izožbe Katarine i Nataše Stević u 3MC-u u Medulinu 21. ožujka u 19h.

Ovoga će se četvrtka, 21. ožujka 2019. godine, u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin (Centar 58, Medulin) održati otvorenje izložbe slika sarajevskih umjetnica Katarine i Nataše Stević.

Događaj počinje u 19 sati, uz riječi povjesničarke umjetnosti  Tine Širec Džodan koja će dati stručni osvrt na samu izložbu, a glazbenim će ga intermezzom obogatiti glazbeni sastav Sakramenska dica iz medulinske udruge Sakramenski.

Katarina Stević je rođena 1963. godine u Sarajevu i oduvijek je pokazivala talent za slikanje. Veliko razočarenje doživljava kada se po završetku srednje škole ne uspijeva upisati na studij na Umjetničkoj akademiji u Sarajevu, te slikanje u potpunosti zanemaruje.

Godinu dana prije početka rata u Sarajevu, 1991. godine, rodila se Nataša Stević. Ratne strahote sa bebom u naručju ponovo bude ljubav prema slikanju, te se Katarina kroz slike oslobađa strahova i bježi od stvarnosti. Godinama kasnije, Nataša koja je skromno crtala na poleđinama bilježnica, samozatajno, izlazi iz majčine sjene otkrivajući svoj dar. Grafike privlače pozornost na društvenim mrežama, slijede pozivi sarajevskih galerija, kao i iz galerije “Gallery 104” iz New Yorka za izložbu na koju se iz financijskih razloga ne odaziva. Svoj talent sa papira prenosi na platno prvi puta prije dvije godine.

Izložba slika Katarine i Nataše Stević, majke i kćeri, svjedoči o tomu da se i u najgorim životnim situacijama pomoću umjetnosti bol može umanjiti – umjetnost je ljubav, lijek i terapija u jednom.

Pokrovitelj izložbe je Općina Medulin, a realizirana je uz pomoć Medulin FM-a, Med Eko Servisa, Albaneža te MobyCleana, u organizaciji Marine Črnac.
Izložbu će posjetitelji moći razgledati u periodu od 21. do 29. ožujka, svakoga dana od 17 do 20 sati te je ulaz za posjetitelje slobodan.

Veselimo se vašem dolasku!