Predavanje Branka Bratkovića u Gradskoj radionici 9. ožujka u 17 sati.

FreeZURA: Slobodna zajednica umjetnika u razvoju Vas poziva na otvoreno predavanje Branka Bratkovića o crtanju u sklopu likovne radionice izrade murala.

Predavanje će se održati u Gradskoj radionici (Ulica Ljudevita Posavskog 10, Pula) u utorak, 19. ožujka s početkom u 17 sati, te je otvoreno za sve zainteresirane.

Branko Bratković po struci je arhitekt, a bavi se i drugim oblicima likovnog izražavanja. Grafički je uređivao više časopisa, ilustrirao je i oblikovao niz knjiga i brošura, izradio je niz opisnih geografskih karata „ptičji pogled“, plakata, prospekata i logotipova. Suosnivač je Gradske Radionice i sudjelovao je i sam izradio veliki broj zidnih slikarija raznih vrsta. Izrađuje skulpture od žičane mreže, koje naziva 3D crtežima, u zadnje vrijeme najradije djelje magične palice, uglavnom od maslinovog drveta. Smatra da je samospoznaja najvažniji čovjekov zadatak i interdisciplinarni studij mu je osnovna djelatnost.

FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju inovativan je projekt koji provode Savez udruga Rojca u suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji.

Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina: glazbena radionica, radionica kreativnog pisanja i nakladništva, radionica stripa i ilustracije, radionica suvremenog plesa i likovna radionica izrade murala. Prijave su još uvijek otvorene na službenoj internetskoj stranici www.freezura.eu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.