Predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti”

Na prvi dan proljeća, u četvrtak, 21. ožujka od 18 sati u Središnjoj knjižnici gostuje udruga Biovrt – u skladu s prirodom: Silvija Kolar-Fodor održat će predavanje Sjeme kao zalog naše budućnosti te će predstaviti svoju knjigu Vrtlarenje u skladu s prirodom. Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.

Na predavanju ćete imati priliku saznati zbog čega je sjeme veliki faktor u održivosti i neovisnosti svake obitelji, kao i zajednice u cjelini, zbog čega je važno skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo, kako skupiti sjeme glavnih povrtnih vrsti, kako ih čuvati i kako skupiti sjeme u godinama s vremenskim izazovima – kojima sve češće svjedočimo. Također, predavačica će pokazati načine izdvajanja i skupljanja sjemena. Svaki sudionik/ca predavanja dobit će na poklon sjeme povrća iz biovrta. Knjiga Vrtlarenje u skladu s prirodom moći će se kupiti nakon predavanja.

Na razmjene sjemenja se pozivaju svi koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga U skladu s prirodom na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s 24 sata, Večernjim listom, magazinom Jutarnjeg lista D&D Vrt, Poljoprivrednim glasnikom, magazinom za život u skladu s prirodom 100 posto prirodno, portalima Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica je u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.