Održana humanitarna akcija Dan narcisa – prikupljeno je 29.559,75 kn.

U subotu 23. ožujka, se na Gradskoj tržnici u Puli dvadesetu godinu za redom održala humanitarna akcija Dan narcisa koju organizira Klub Gea Pula. U ime Grada Pule humanitarnoj akciji priključila se zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. Dan narcisa pokrenut je s ciljem da se utječe na podizanje svijesti žena, ali i muškaraca, koji također obolijevaju od raka dojke, o važnosti prevencije i ranom otkrivanju ove bolesti te vođenju brige o vlastitom zdravlju. Upravo je na tome naglasak i na ovogodišnjoj humanitarnoj akciji Dan narcisa. Već tradicionalno uz članice kluba GEA, sudjelovale su i podršku dale brojne osobe iz javnog i društvenog života Grada Pule i Istarske županije kao i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Već od 9.00 sati pulska je tržnica poprimila šarene boje proljetnog cvijeća – narcisa, zumbula, maćuhica, pelargonija, ruža, karanfila i brojnog drugog cvijeća koje su građani mogli kupiti po simboličnim cijenama te informirati se o radu udruge, aktivnostima, ali i dobiti savjet o preventivnim pregledima i liječenju od raka dojke.
Članicama Gee su se u prodaji cvijeća pridružili i brojni građani te osobe iz javnog života koji su na taj način podržali udrugu Gea i doprinijeli još jednoj uspješno okončanoj akciji. Od prodaje cvijeća, keramike, keksa, slikovnica, platnenih torbi i kapa prikupljeno je 29.559,75 kn.
Klub Gea od srca zahvaljuje donatorima cvijeća: cvjećarnama ROSE, Flor D’Jana, Decor Verde i Florami iz Pule, rasadniku Ekoflor, plasteniku cvijeća Vintijan, cvjećarni Nives iz Marčane, cvjećarni Lavanda iz Žminja, rasadniku Longo, rasadniku Fiori Kaštela, rasadnik Valtura, Štefaniji Prosenjak Žumber, dostavi cvijeća Morena te Vučnoj službi Kamper iz Rovinja koja nam je dostavila sve cvijeće na tržnicu.
Veliko hvala Lidiji Haler na donaciji keramičkih predmeta, prof. Slavici Lončarić iz pulske Ekonomske škole i učeničkoj zadruzi Kažun na izradi i donaciji keramičkog
cvijeća te na donaciji slikovnica, Concettinu na donaciji 10 kg keksa, učenicima talijanske Osnovne škole-Scuole elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola na izradi i donaciji papirnatih narcisa te skupljanju cvijeća, Općini Marčana, Turističkoj zajednici općine Marčana, DV „Vrtuljak Marčana“, OŠ Marčana, OŠ Divšići, OŠ Jure
Filipovića Barban, DV Pula – Područnom objektu Centar, Ambulanti obiteljske medicine iz Svetvinčenta, OPG-u Vidulin, dragovoljcima 119. brigade HV-a te brojnim građanima koji su tijekom proteklog tjedna prikupljani i donirali proljetno cvijeće iz  svojih vrtova, poglavito narcisa koji su simbol ove akcije.

Posebno zahvaljujemo što su čitavo jutro proveli s nama i prodavali cvijeće te redovito podupiru rad Kluba Gea zamjenici gradonačelnika Grada Pule Eleni Puh Belci, pomoćnici pročelnice UO za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Davorki Maras-Tkačuk, direktorici Turističke zajednice Grada Pule Sanji Cinkopan Korotaj, ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandru Stojanoviću, županijskoj koordinatorici Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke dr. Danijeli Lazarić-Zec, voditeljici Odjela za radiološku dijagnostiku OB Pula dr. Vinki
Kos, dr. Renatu Vidosu i dr. Mariju Bošcu, Vesni Thiele, Antoneli Gregorović (Showroom Antonela), Vesni Nežić Ružić, Gordani Deranji, ravnateljici talijanske Osnovne škole-Scuole elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola Susanni Cerlon te predstavnicama „sedme sile“ Dorini Tikvicki (Radio Pula), Jeleni Milović (Laganini
FM Pula), Ružici Koraca (TV Istra), Maji Bizjak s najmlađim pomagačem naše akcije (Medulin FM).
Hvala medijima koji su pratili pripreme ovogodišnje humanitarne akcije, izvještavali s tržnice, ali i ugostili naše članice u emisijama: Tv Istra, TV Nova, HRT, Radio Istra, Medulin FM, Laganini FM Pula, Radio Pula, Rovinj FM, Radio Maestral, Regional Express, Glas Istre, Istria IN, Istra Terra Magica Pulska svakodnevica. Hvala Damiru Bošnjaku (Pulska svakodnevica) na ustupanju fotografija i praćenju humanitarne akcije.
Veliko hvala Jadranki Grubelić i djelatnicima knjigovodstvenog servisa Poljugan na keksima te caffe baru Milan na kavi kojima su počastili sve naše vrijedne prodavačice i prodavače cvijeća; pulskoj Tržnici na ustupanju i postavljanju stolova, djelatnicima PU Istarske na slaganju štandova, grafičkom studiju Kikko na tisku plakata. I za kraj, ali nimalo manje važni, veliko hvala na uzastopnoj podršci Hrvatskoj udruzi medicinskih sestara, volonterima Crvenog križa i Ligi protiv raka koji su nam i ove godine pomogli u prodaji cvijeća te svim članicama Kluba Gea koje su neumorno pripremale bukete, aranžirale stolove i aktivno se uključile u organizaciju još jednog Dana narcisa!
Izuzetno smo sretni i zahvalni što smo prikupili dovoljno sredstava da u nadolazećim mjesecima uspješno nastavimo s aktivnostima Kluba koje uvelike pomažu članicama,
a kojima je svaka pomoć izuzetno potrebna!Još jednom od srca hvala svima i vidimo se dogodine na 21. Danu narcisa na pulskoj tržnici!
Klub GEA

Dijeljenjem cvijeća i promotivnog materijala građanima se  ukazalo na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.