66. Pulski filmski festival : Javni poziv za prijavu filmova otvoren do 24. travnja

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 66. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 13. do 21. srpnja 2019. Javni poziv otvoren je od 26. ožujka do 24. travnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.

 Prijave za natjecateljski Hrvatski program otvorene su za hrvatske igrane filmove i manjinske koprodukcije u trajanju od najmanje 70 minuta. 

 U nenatjecateljski program Kratka Pula mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni igrani filmovi, dokumentarni filmovi dulji od 60 minuta, dramske serije i dokumentarni serijali koji će na 66. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj (Program je otvoren i za manjinske koprodukcije). 

 Studentski program otvoren je za kratke filmove u produkciji hrvatskih i inozemnih visokoškolskih ustanova.

Prijave su otvorene i za Međunarodni program  za filmove svih vrsta koji će na 66. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj. 

U programima za djecu i mlade – Pulica, Dizalica i Ambrela – kino uz more, mogu se prijaviti hrvatski i inozemni kratki i dugometražni filmovi svih rodova i vrsta. 

 Ujedno se pozivaju i producenti hrvatskih dugometražnih igranih filmova čiji se dovršetak očekuje nakon 66. Pulskog filmskog festivala da svoj film predstave u programu Filmovi u nastanku.

 Prijavnice  i opširnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici pulafilmfestival.hr