Concerto di primavera – Proljetni koncert, 30. ožujka u 18.30 sati, u ECPD-u

U organizaciji zbora Zajednice Talijana Pula – Carillon, koncert će se održati u subotu 30. ožujka 2019. u 18.30 sati u prostorima Europskog centra za mir i razvoj, Flaciusova 18 (iza Augustovog hrama).  Publici će se šarenim programom predstaviti organizatori – zbor Carillon i njihovi gosti: duo Soundkeepers, kvartet saksofona Monteparadiso, zbor Gimnazije Pula i harmonikaš Bartol Buljan.

Ulaz je slobodan.

Zbor Zajednice Talijana Pula osnovan je u listopadu 2013. godine s imenom „Coro Carillon“. Njegov je prvobitan cilj bio i ostao do danas ujediniti muškarce i žene zaljubljene u pjesmu i pozitivnu energiju, pod međunarodnim i svevremenskim jezikom glazbe. Zbor je sastavljen od profesionalnih, kao i od amaterskih pjevača. Od samoga osnutka, zborom dirigira maestra Irena Vladisavljević.

S vremenom je zbor postao nositelj zabave i emocija, predstavljajući se na najvažnijim večerima u pulskoj Zajednici Talijana, na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Pule 2017. godine, na dvijema izdanjima međunarodne smotre zborova Cantate Croatia, na dobrotvornim večerima, na međunarodnom danu glazbe te na mnogim drugim događanjima. Zbor je nastupao diljem Istre, gostovao je u tetaru Naranča, na Božićnom koncertu KUD-a Matko Brajša Rašan sa kojim su održali Multikulturalni koncert s gostima iz Sjedinjenih Američkih država, predstavljao je Istru na tradicionalnom „Festival di primavera“ u Izoli, a premijerno je nastupao i na 45. festivalu „Naš kanat je lip“ u Poreču. Predstavili su se i publici u Grožnjanu gdje su bili gosti na koncertu u okviru festivala Ex Tempore 2017., a svoju petu godišnjicu obilježili su snimanjem CD-a „Carosello Polesan“.

Od 2015. godine u pulskoj Zajednici Taljana, zbor je domaćin i organizator smotre zborova istarskih Zajednica Talijana „IncontriamoCI cantando“, koja je i prošle godine bila izuzetno posjećena i dobro prihvaćena.

Repertoar zbora je raznolik i prelazi od srednjovjekovne, klasične, tradicionalne pa sve do suvremene glazbe, na talijanskom, francuskom, pa čak i poljskom i finskom jeziku.