Istarske tvrtke okupljene u Strukovnoj grupi putničkih agencija HGK – ŽK Pula upoznale se s turističkom ponudom Svetvinčenta

Predstavnici istarskih putničkih agencija koje zajednički djeluju u sklopu Strukovne grupe putničkih agencija HGK – Županijske komore Pula posjetili su jučer Svetvinčenat i okolicu radi upoznavanja s turističkom ponudom. Domaćin susreta bili su Općina Svetvinčenat i njena turistička agencija Savičenta d.o.o.

Predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija Euro Juričić ističe kako je za ovu djelatnost nužno praćenje turističkih trendova i kontinuirano dograđivanje programa koji se nude, stoga se nekoliko puta godišnje uz potporu HGK organiziraju posjeti pojedinim mjestima u Istarskoj županiji. Na taj se način putničke agencije informiraju o sadržaju turističke ponude, izravno se upoznaju s nositeljima pojedinih aktivnosti te u konačnici s specifičnostima i karakteristikama pojedinog turističkog proizvoda.

Kako se Svetvinčenat brendira kao srednjovjekovna destinacija, predstavnici putničkih agencija obišli su Kaštel Morosini-Grimani, Centar za posjetitelje „Kuća vještice Mare“ te srednjovjekovni tematski park Sanc. Michael, gdje su se predstavili i OPG Pekica i Family centar d.o.o.

Tijekom posjeta predstavnica Istarske županije upoznala je prisutne s pripremom projekta koji je usmjeren na unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i programa obrazovanja za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.