Prezentacija projekta Istra Inspirit kao primjera dobre prakse doživljajnog turizma u Splitsko – dalmatinskoj županiji

Jučer, 26. ožujka, na inicijativu Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko – dalmatinske županije, održana je u Splitu prezentacija višestruko nagrađivanog projekta kulturno-doživljajnog turizma Istra Inspirit.

Predstavljanje projekta kojeg su od strane Istarske razvojne turističke agencije, vodile direktorica Slavica Tobok Kandić i voditeljica marketinga, Morena Milevoj, uključivalo je prenošenje znanja te upoznavanje s projektnim izazovima te modelom poslovanja istog. Od strane domaćina, prezentaciji su nazočili pročelnik Stipe Čogelja zajedno sa svojim bližim suradnicima, koji su bili iznimno zainteresirani za iskustvo u storytellingu te inovativnoj interpretaciji baštine projekta Istra Inspirit, za koje smatraju da se mogu primijeniti na području Splitsko – dalmatinske županije s krajnjom svrhom razvoja u smjeru storytelling destinacije. Napomenulo se također da se u cijeli proces stvaranja doživljaja na određenoj lokaciji unutar Istre uključivalo lokalno stanovništvo, OPG-ovi, turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave kako bi se stvorila sinergija svih dionika, a što se pokazalo neophodnim za realizaciju i održivost ovako zahtjevnog projekta.  Cilj je ovakvih prezentacija proširiti svijest o inovativnim načinima interpretiranja kulturno – povjesne ali i prirodne baštine, kako bi se turistička ponuda Hrvatske diferencirala i podigla na novu konkurentniju razinu, a u čemu Istra ima značajnu ulogu.

Prezentacija je zaključena predstavljanjem Istarske razvojne turističke agencije te njenih aktivnosti i odjela s uzvratnim pozivom predstavnicima Splitsko – dalmatinske županije na studijsko putovanje u Istru tijekom kojeg će posjetiti  Istra Inspirit doživljaje te se upoznati s Bike&Outdoor odjelom koji se također provodi unutar IRTA-e.