Izložba rezidencijalnog programa “Umjetnik u prostoru” – Zoe Miloš

Ove će se subote, 30. ožujka s početkom u 19 sati u Prostoru urbane kulture (Kasarna) u Fažani održati izložba mladog umjetnika Zoe Miloša iz Rijeke. Zoe Miloš predstaviti će nam seriju radova nastalih na prvom umjetničkom rezidencijalnom boravku u Fažani. Za sveukupni doživljaj programa Zoe nam kaže: “Rezidencijalni program u trajanju od dva mjeseca rezultirao je sa preko 100 radova i skica, što slikarskih što grafičkih od kojih će dvadesetak biti izloženo ove subote. Radeći u prostoru Kasarne svoj izričaj nastojao sam prilagoditi impresiji koju sam stekao o prostoru i ljudima koji taj prostor održavaju i koriste.”

S početkom nove godine u Prostoru urbane kulture pokrenut je novi program naziva “Artist in residence – umjetnik u prostoru”. Radi se o programu umjetničkih rezidencija tijekom kojih odabrani i pozvani umjetnici borave u Prostoru urbane kulture gdje rade na realizaciji serije ili pojedinog umjetničkog rada koji se po završetku boravka prezentiraju javnosti u obliku izložbe.

Prvi gost programa “Artist in residence – umjetnik u prostoru” mladi je riječki umjetnik Zoe Miloš koji je u Fažani boravio u siječnju i veljači ove godine. Miloš je rođen 1994. godine u Rijeci, student je kiparstva na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti, a prije svega i skateboarder. Bavi se slikarstvom, fotografijom, grafikom i kiparstvom. U Prostoru urbane kulture predstaviti će 22 slikarska rada producirana za vrijeme rezidencijalnog boravka. Na izložbi će se također moći otkupiti autorove grafike tiskane u tehnici sitotiska.

Rezultati rezidencijalnog boravka biti će potom predstavljeni u Vodicama 13. travnja uz rezultate prošlogodišnje radionice fanzina na grupnoj izložbi pod nazivom “Entartete” u organizaciji udruge mladih Bokon i Prostora urbane kulture.

Večernji glazbeni program voditi će DJ Kool S.