U Medulinu održan drugi dan konferencije „GREENFIELD INVESTICIJE: Kako snovi postaju stvarnost“

Konferencija „Greenfield investicije – kako snovi postaju stvarnost“ rezultirala Medulinskom preporukom za razvojnim i investicijskim izazovima u jedinicama lokalne samouprave sa zaključkom „Iskoristite vrijeme dok vjetar još puše. Okrenite se sebi i svom timu“ poruka je Miodraga Šajatovića, glavnog urednika Lidera koji je predložio ovogodišnju Medulinsku preporuku.

Drugi dan konferencije „Greenfield investicije – kako snovi postaju stvarnost“ održan u subotu, 30. ožujka 2019. godine u medulinskom hotelu Park Plaza Belvedere okupio je brojne predstavnike najviše državne i lokalne razine, stručnjake, ministre, župane, gradonačelnike, načelnike, predstavnike respektabilnih hrvatskih i inozemnih institucija, bankare, menadžere i poduzetnike, kao i druge predstavnike velikih investitora koji su uspješno realizirali ili planiraju realizaciju svojih investicijskih projekata u Hrvatskoj.

 

Program je započeo predavanjem Mladena Vedriša sa Pravnog fakulteta iz Zagreba koji je predstavio Lider invest 2019., projekt koji za cilj ima promicanje i nagrađivanje najboljih proizvodnih investicija.

Slijedila je prezentacija domaćina, načelnika Općine Medulin Gorana Buića koji je prezentirao ulogu jedinice lokalne samouprave u održivom gospodarskom razvoju. Na 2 u 1 panelu sudjelovali su Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca i Igor Benaković predstavnik Bauwerk Boena, a predstavili su primjer iz prakse – kako realizirati projekt.

Kako potaknuti greenfield ulaganja u jedinicama lokalne samouprave kroz panel su predstavili Plinio Cuccurin, Mon Perin, Kristijan Jurjako, gradonačelnik Grada Cresa, Alen Leverić iz Hrvatskih cesta, Sani Ljubunčić ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Petar Šimić Grad Export i Vjeran Vrbanec iz Hamag Bicro uz moderatora panela profesora Mladena Vedriša.

Konferenciju je zatvorio glavni urednik Lidera, Miodrag Šajatović predlaganjem jedne Medulinske preporuke „Iskoristite vrijeme dok vjetar još puše. Okrenite se sebi i svom timu. Ključ je kvalitetno vodstvo odnosno leadership, okupljanje kvalitetnih suradnika, njihovo educiranje i razvoj njihovih kompetencija, traženje mogućih sinergija sa jedinicama lokalne samouprave, biznisa i komunalnih tvrtki. Uvođenje procedure korporativnog upravljanja. Stvaranje internih sustava u trgovačkim društvima da sve ne ovisi o gradonačelniku ili načelniku općina. Inzistiranje na mjerljivim ciljevima“

 

 

Konferencija „Greenfield investicije – kako snovi postaju stvarnost“ je kroz dva dana, obuhvatila brojna predavanja i nekoliko panel diskusija, te obilazak Arheološkog parka Vižula koji su svi sudionici imali priliku posjetiti prvog dana konferencije.