Održana debata Debatnog kluba pulske Gimnazije o budućnosti Europske unije

U sklopu programa Susretiu Gradskoj vijećnici – Appuntamenti in Consiglio municipale danas je u pulskoj Komunalnoj palači održana debata Debatnog kluba pulske Gimnazije o budućnosti Europske unije. 
Učenike je dočekao predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji im je predstavio specifičnosti i činjenice o povijesnoj Komunalnoj palači, a potom ih je ukratko upoznao i sa načinom rada i funkcioniranja Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela. 
U svom je uvodnom izlaganju predsjednik Gradskog vijeća kazao kako je intencija Susreta u Gradskoj vijećnici dodatno otvoriti vrata palače javnosti te kako je važno dati priliku mladim sugrađanima da iskažu sav svoj talent, umijeće i znanje.
Učenike su pozdravili i ravnatelj Gimnazije Filip Zoričić te profesorica Tanja Carić koja i vodi Debatni klub, a potom su učenici, simulirati rad Gradskog vijeća te su dvije suprostavljene strane iznijele stavove i argumente o tome treba li Europska unija biti isključivo ekonomska zajednica.

Učenici su se u raspravi dotaknuli tema poput mobilnosti unutar Europske unije, gubljenja suvereniteta i općenito o radu institucija. Rasprava se vodila i oko članka 13., a učenici su stavovima i izlaganjem parirali pravom Gradskom vijeću Grada Pule koje se inače održava u Gradskoj vijećnici.
Cjelokupni događaj mogao se pratiti putem prijenosa uživo na web stranicama Grada Pule te također će biti preneseno večeras  na programu TV Nove.