„Kulturni krug po općini Medulin“ Svjetski dan zdravlja obilježit će se u subotu 6.4.2019. događajem „Od korune do pijata“

U Medulinu će se povodom Svjetskog dana zdravlja (7.4.), u subotu 6. travnja održati rekreativno-edukativni i gastro događaj pod nazivom „Od korune do pijata“.

Okupljanje zainteresiranih sudionika zakazano je za 10 sati na parkiralištu Vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Medulin (Mukalba, Medulin), odakle kreće zajednička šetnja i branje šparoga, nakon čega će se u prostoru DVD doma Medulin održati edukativna radionica pripreme zdrave domaće hrane. Sudionici će umijesiti njoke, pripremiti šugo od šparoga i potom zajedno objedovati.

S ciljem osvješćivanja djece i mladih, ali i poticanja svih generacija na zdrav način života, događaj za zainteresirane mještane svih generacija organizira udruga MUTILA Medulin u suradnji s udrugama Sakramenski i Format, Osnovnom školom dr. Mate Demarina Medulin te Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Općine Medulin.

„Od korune do pijata“ peta je po redu aktivnost projekta „Kulturni krug po općini Medulin“, kojeg provode navedene udruge u suradnji i uz financijsku podršku Općine Medulin i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.                          Kao i ostali događaji i aktivnosti projekta, za sve je posjetitelje sudjelovanje besplatno.