Združena atletika okupila djecu iz cijele Istre

U pozitivnoj i veseloj atmosferi Doma sportova Mate Parlov održano je danas treće izdanje sportske manifestacije „Združena atletika 2019“ koja je okupila učenike iz 21 osnovne škole Istarske županije koji su se zajedno s prijateljima iz razreda te pomoćnicima u nastavi natjecali u disciplini trčanja na 100 metara.

Cilj Združene atletike koju podržavaju Grad Pula, Grad Pazin i Istarska županija zajedno sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula je uvažavanje sporta kao načina zbližavanja te poticanje inkluzije djece s teškoćama u svakidašnjem životu.

 

U ime Grada Pule na ovoj hvalevrijednoj manifestaciji sudjelovala je pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je svim učesnicima zaželjela puno uspjeha i sportske sreće. „Zahvaljujem vam svima što ste se okupili. u ovoliko velikom broju, na događaju na kojemu želimo jasno pokazati da djeca s poteškoćama u razvoju mogu uspješno sudjelovati u sportu.“ – poručila je pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović.

 

Pozitivnim željama pridružili su se pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu istarske županije Patricija Percan i zamjenik gradonačelnika Grada Pazina Veljko Brajković

 

Mladi atletičari natjecali su se u ukupno 34 utrke, a osim medalja sa sobom su ponijeli i mnoštvom lijepih životnih uspomena i novih prijateljstava.