Siniša Radojičić izabran za predsjednika Strukovne grupe pružatelja usluga smještaja na plovilima (charter) ŽK Pula

Danas je u HGK – Županijskoj komori Pula izabrano novo vodstvo Strukovne grupe pružatelja usluga smještaja na plovilima (charter). Siniša Radojičić, iz tvrtke First class sailing d.o.o. izabran je za predsjednika, dok je zamjenik predsjednika Damir Peteh iz tvrtke Marine media d.o.o. – Way point.

Pružatelji usluga chartera ističu da je riječ o specifičnoj djelatnosti. Uz sezonsko zapošljavanje, tvrtke imaju iznimno veliku potrebu za zapošljavanjem osoba na poslovima čišćenja plovila i to jedan dan u tjednu u trajanju od nekoliko sati. Stoga se na razini nacionalnog Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter HGK  radi na iznalaženju zakonskih mogućnosti obavljanja povremenih i privremenih poslova u djelatnosti. Takvo zapošljavanje ne bi bilo supstitut stalnom i sezonskom zapošljavanju već bi doprinijelo povećanju kvalitete pružanja usluga.

Valja istaknuti, kako će u radu nacionalnog Vijeća Udruženja, kao predstavnici tvrtki s područja Istarske županije sudjelovati Radojičić i Peteh te dosadašnji predsjednik Strukovne grupe Vito Legović.

Na sjednici je usvojena inicijativa da se u Istarskoj županiji organizira regata charter plovila u cilju promocije djelatnosti, privlačenja novih gostiju i unaprjeđenja turističke ponude.