Najavljen 11. Festival srpske kulture u Istri

U ambijentu Srpskog kulturnog centra u Puli danas je na konferenciji za medije najavljen 11. Festival srpske kulture u Istri koji je ove godine posvećen glumici Sonji Savić koja je prije 20 godina dobila upravo u Puli nagradu Zlatne arene.

Sonja Savić, rođena je u Čačku, gradu dinamičnog podeblja i kulture. Gradsko pozorište Čačak gostuje u Istarskom narodnom kazalištu, u subotu 13.travnja u 20,00 sati s predstavom „Tripih o radnicima“ o čemu je više rekla i sama ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić, koja je zahvalila g. Rašuli na pokretanju pozitivnog okruženja, širenja i razmjene kulturnih manifestacija i rekla kako joj je čast ugostiti drage kolege i glumce iz Čačka, te biti dio jedne već ovako tradicionalne manifestacije u gradu.
Festival je i prijašnjih godina posvećivan značajnim ličnostima srpske kulturne scene čime je potvrđena misija samog Centra a to je predstavljanje i zaštita srpske kulture. 

Milan Rašula, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, zahvalio je prije svega Istarskoj županiji i Gradu Puli na susretljivosti i potpori koju ima pri stvaranju ovakvih manifestacija. Najavio je bogat program koji počinje 11. travnja svečanim otvaranjem 11. Festivala srpske kulture u Istri u 18,00 sati u Srpskom kulturnom centru u Puli, a nastavlja se iste večeri Ejo Ethno Jazz Orchestra koncertom u Rock Caffeu, no kako je i sam Rašula rekao, svakog dana pregršt zbivanja od Pule, Fažane, Rovinja, Labina i Poreča, za svakog ponešto pa i  očekuje dobar odaziv  ljubitelja dobre glazbe, filma, umjetnosti i srpske kulture.
Festival traje od 11.do 19.travnja u Puli, Rovinju, Fažani Labinu i Poreču.
Uz pregršt filmskih projekcija, koncerata, predstavljanja knjiga i ostalog kulturnog sadržaja možemo samo zaključiti kako će publika sa zadovoljstvom odvojiti svoje vrijeme i prepoznati ovogodišnji izuzetno bogati program Festivala.