POBJEDA STOJE ZA KRAJ SEZONE

Stoja osvojila treće mjesto u A2 Ligi. Pobjedom s visokih 22 koševa razlike u utakmici protiv ekipe Šanac Karlovac košarkaši Stoje okončali su svoje sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju A2 Lige Zapad i tako na kraju osvojili treće mjesto.

Prije samog početka susreta održana je prigodna svečanost kojom je obilježen jedan poseban jubilej u povijesti Košarkaškog kluba Stoja. Naime, dugogodišnji igrač Stoje Martino Tumpić (koji nažalost zbog ozljede nije mogao nastupiti) postao je igrač s najviše nastupa u dresu KK Stoje, i taj dres nosi neprekidno već punih 20 sezona, počevši od škole košarke, te je do danas skupio više od 600 nastupa u žutoplavom dresu, što svakako zaslužuje veliko priznanje.

Kao prigodnu nagradu za ovaj veliki jubilej Predsjednik kluba Šime Vidulin u ime svih članova KK Stoja uručio je Martinu Tumpić poseban dres sa njegovim brojem, kao zahvalu i sjećanje za brojne nastupe.

 

Što se tiče samog susreta od samog početka domaćini su angažiranom i efikasnom igrom stvarali prednost koja je na poluvremenu iznosila +21 razlike. U nastavku nema promjena, Stoja i dalje igra angažirano, a trener Korošec u posljednjoj četvrtini daje priliku i mlađim igračima koji su manje igrali ove sezone, a koji su tu priliku odlično iskoristili. Posebno se istaknuo Mateo Plišić sa 9 koševa (tri trice), te Franjo Kurtović košem u posljednjoj sekundi uz buran pljesak cijele klupe te publike na tribinama.

Kod Stoje se svih 12 prijavljenih igrača upisalo u listu strijelaca, dok je najefikasniji bio mladi Marin Jakšić sa 20 koševa, dok su iskusni Nino Dasko i Marin Đugum dodali po 12 koševa.

Kod Karlovca najefikasniji bio je Vladić sa 21 košem.

Nakon sinoćnje utakmice žuto-plavi odlaze na zasluženi odmor od sezone, dok nova košarkaška uzbuđenja slijede tek na jesen.

 

KK Stoja:
Amančić S. 2, Plišić M. 9 (3), Sošić F. 8 (2), Dasko N. 12 (2), Kostić M. 10 (1), Jakšić M. 20 (1), Kurtović F. 2, Čakarić M. 6, Buršić M. 2, Buršić L. 4, Đugum M. 12.
Trener: Vladimir Korošec

 

KK Šanac Karlovac:

Jakara T., Manojlović G. 6, Stipić I.M., Manjerović F. 13, Babić I. 11, Katić K., Vučetić L., Mlinarić L., Vladić K. 21, Ćosić L. 14.

Trener: Gašparović M.