RIJEKA WINE VIP Event – Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca

Rijeka i Kvarner pokazali veliku želju za novim znanjima i vidicima u enogastronomiji .

Agencija Ricerca Mercato organizirala je 2.travnja vrlo lijep i sadržajan  događaj pod nazivom Konferencija vrhunskih vinskih znalaca – WINE VIP EVENT RIJEKA

Teme su bile vrlo kvalitetno pogođene a uz iznimno velika imena vrhunskih predavača sommeliera  – Filip Savić, Mario Meštrović, Jure Andrijašević, gost iz Austrije Suvad Zlatić SUWI i posebna gošća iz Slovenije Mira Šemić a tu su bili i vrhunski kuhari Ivan Pažanin, Hrvoje Zirojević i Braco Sanjin.

Teme su bile:

  • Razlike pri serviranju i prodaji vina
  • Pobjednici nikad ne sumnjaju a tko sumnja ne pobjeđuje
  • WE (DON’T) NEED (NO) EDUCATION – Edukacija menadžera i osoblja
  • Kratki uvod u svijet sljubljivanja hrane i vina
  • Sljubljivanje hrane i vina – uz vrhunske kuhare i sommeliere u restoranu hotela San Rocco

 

Wine Vip Eventi se rade sa velikim emocijama pa je bilo emocija odmah prilikom otvorenja eventa jer veliki promotor Rijeke, Kvarnera i Hrvatske u Evropi i navijač Rijeke Suvad Zlatić SUWI dobio na poklon dres NK Rijeke.

 

Event smo dodatno obogatili dolaskom učenika Ugostiteljsko turističke škole iz Opatije i Veleučilištem ASPIRA iz Zagreba a gdje su njihovi učenici studenti pokazali svoje vrlo veliko znanje i umijeće.

 

Jako nas veseli da je broj gostiju daleko nadmašio očekivanja. A svi gosti eventa osim uživanja u raznim delicijama, vinu, rakiji …. mogli su uživati i u raznim drugim našim ponudama i sadržaju kao i Varteksovom Modabusu isprobavajući najnovije modele iz Vartekosve ponude a gosti eventa su dobili na poklon i bon za kupnju u bilo kojoj Varteksovoj trgovini. Naš slogan eventa i jeste da kvaliteta prati kvalitetu!

 

Pokrovitelji eventa su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, a u suorganizaciji Primorsko- goranske županije i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj, TZ Kvarnera, Grad Rijeku i TZG Rijeke, Hrvatsku gospodarsku komoru ŽK Rijeka, u partnerstvu Hrvatske Obrtniče komore i mnogobrojne druge partnere.

 

Željeli bismo se zahvaliti hotelu Bonavia Plava Laguna i njihovom vrlo vrijednom i kvalitetnom personalu na iznimnom doprinosu i trudu kako bismo ovaj event ovako lijepo organizirali. Hvala i svim izlagačima i gostima na toliko pohvala i na toliku pozitivnih povratnih emaila oduševljenja zamišljenim i ostvarenim projektom i sretni smo da je Rijeka i Kvarner pokazala dušu i želju za novim enogastronomskim ostvarenjima.

 

Ovo nije bio niti sajam ali ni festival vina ovo je bio ciljani edukacijski event prema ugostiteljsko turističkoj struci gdje na jednom mjestu su mogli slušati predavanje vrhunskih govornika i educirati se a isto tako i degustirati vina i ostale proizvode naših partnera i na taj način povezati se sa tim proizvođačima i na taj način poboljšati i obogatiti svoju ponudu.

 

Wine Vip Event u fokus stavlja enogastronomiju, jedan od ključnih turističkih proizvoda na kojima treba da gradimo razvoj turizma u Hrvatskoj, ali i cjelokupni brend naše zemlje.

 

Event je imao posebnu priču sa radionicom sljubljivanja vrhunskih delicija sa vinom pa su svi gosti na kraju eventa mogli uživati u svim tim jelima i delicijama u vrlo lijepom domjenku.

 

Željeli smo našim eventom pružiti ne bilo kakvu već vrlo kvalitetnu priliku našim proizvođačima vina, sira, tartufa, pršuta, rakija, ….. da se ciljano direktno prezentiraju ugostiteljskom i turističkom tržištu a koje želi raditi na sebi i svome znanju i koje želi sebe, svoju ponudu i svoj rad unaprijediti.

Dojmovi i reakcije su izvrsne i jako smo sretni zbog toga.

Hvala i lijep vam pozdrav i pridružite nam se i na našim budućim eventima a prvi je nakon Brtonigle u Vodicama 16.04. i u Splitu 17.04.