Festival znanosti 2019. na FET-u

Ovogodišnji 17. po redu Festival znanosti održat će se u razdoblju od 8. do 13. travnja 2019. godine. U njemu sudjeluju brojni vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti, ustanove iz cijele Hrvatske, a cilj mu je popularizacija znanosti, programa i projekata pojedinih ustanova, udruga i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja. U ovom će tjednu sudionici imati priliku održati predavanja, izložbe, radionice, te prezentirati rezultate svojih istraživanja.

Središnja tema Festivala znanosti ove godine su „BOJE“. Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ podupire i sudjeluje u aktivnostima popularizacije znanosti, stoga će i ovog puta nastavnici FET-a u okviru Festivala sudjelovati s prigodnim izlaganjima. Pozivamo djecu, učenike, nastavnike, studente, profesore, znanstvenike, medije i ostalu zainteresiranu javnost da dođu na zanimljiva edukativna predavanja koja smo pripremili, prema rasporedu u nastavku.

Četvrtak, 11. travnja 2019. godine:

  • u 10 sati u dvorani Pula – doc. dr. sc. Sabina Lacmanović: O ukusima i bojama ne valja se prepirati. Ali raspravljati se može … osobito ako želimo donositi bolje odluke.
  • u 12 sati u dvorani Istra – doc. dr. sc. Morena Paulišić: Organizacijsko ponašanje: Zašto je važno razumjeti boje?

Petak, 12. travnja 2019. godine:

  • u 10 sati u dvorani 303 – izv. prof. dr. sc. Dragan Benazić, doc. dr. sc. Erik Ružić i Sara Maga, mag. oec.: Boje u Marketingu
  • u 11 sati u dvorani 303 – izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić: Boja novca
  • u 12 sati u dvorani 202 – Tea Hasić, mag. iur.: Boja kao nekonvencionalni žig – analiza slučajeva iz prakse
  • u 13 sati u dvorani 202 – prof. dr. sc. Dean Učkar: Život u crvenom.

 

Vidimo se!