FreeZURA: predavanje Lidije Deduš

U četvrtak, 11. travnja u 16.30 sati u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva pri projektu FreeZURA u Dnevnom boravku Rojca predavanje će održati pjesnikinja Lidija Deduš. 

Lidija je rođena 1977. godine. Pjesme su joj objavljene u časopisima Tema, Libra libera, Fantom slobode, Agon, Strane, Kritična masa, Ajfelov most, Afirmator, Knjigomat. 2016. godine ušla je u finale natječaja Vranac podgoričke knjižare Karver za kratku priču. 2017. godine bila je finalistica natječaja za nagradu Post scriptum – književnost na društvenim mrežama. Uvrštena je u antologiju Ovo nije dom (pesnikinje u migraciji). Zbirku „Apatridi i ostale čudne ličnosti“ objavila je pri beogradskoj nakladničkoj kući Treći trg 2018. kao pobjednica natječaja za najbolji rukopis prve neobjavljene zbirke pjesama. Pjesme su joj prevedene na engleski i objavljene u časopisu Europe Now, sveučilišta Columbia iz New Yorka. Rođena u Banjaluci, odrasla u Sarajevu, živi u Varaždinu.

O svojoj poetici Lidija kaže: “Moja se narativna poetika bavi svakodnevnim problemima pojedinca, unutarnjim previranjima i preispitivanjima okoline i odnosa sa svijetom u kojem živim, s elementima humora i ironije.”

Radionicu pisanja i nakladništva vodi bračni i spisateljski par, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.