Udruženje obrtnika Pula, Tržnica d.o.o. Pula i Turistička zajednica grada Pule organiziraju gastronomsku manifestacijui 13. i 27. travnja 2019.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Turističkoj zajednici grada Pule najavljena je nova manifestacija Marenda s obrtnicima. Na konferenciji su nazočili Zlatko Deskar ispred Udruge obrtnika Pule, Sanja Cinkopan Korotaj iz Turističke zajednice grada Pule i Renato Perc iz tvrtke Tržnica d.o.o. Pula.

Udruženje obrtnika Pula, Tržnica d.o.o. Pula i Turistička zajednica grada Pule organiziraju gastronomsku manifestaciju koja će se održati 13. i 27. travnja 2019. godine na prostoru trga pored zgrade pulske tržnice.

„Manifestaciju su pokrenuli obrtnici Udruženja obrtnika Pule, a podržali su i priključili se u organizaciji Tržnica d.o.o. Pula i Turistička zajednica grada Pule. S aspekta TZG Pule, jako nam je drago da su naši ugostitelji i generalno obrtnici vrlo aktivni u našem gradu.  Cilj ove manifestacije je da se obrtnici približe našim građanima i drugim posjetiteljima grada. Podržavamo događaje koji pogotovo ističu naše domaće gastronomske delicije te umijeća naših ugostitelja,“ istaknula je direktorica TZG Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Zlatko Deskar ispred Udruženja obrtnika Pule govorio je o želji da se obrtnici generalno približe svojim građanima i posjetiteljima ali i da pokrenu neke nove aktivnosti u gradu te tako prošire ponudu događaja i zanimljivosti. „Već smo se uključivali u kreaciji programa gastronomske vrste kao što je bilo Proljeće na markatu, Istrafešt,  koje su se već održavale na tržnici, no ovo je sada nešto sasvim novo. Pošto Pula nema neku svoju posebnu namirnicu, izabrali smo jednu koja tradicionalno biva na našim stolovima tijekom Uskršnjih blagdana. Tako smo zbog te tematske poveznice, uskršnjih ručkova, odabrali bakalar koji ćemo pripremati na puno načina. Sastavili smo i slogan manifestacije „Tko bakalar na razne načine voli nek izvoli!“.

Razna jela od bakalara prodavat će se za simboličnih 20 kuna po porciji, a bit će u ponudi 5 raznih jela i namaza od bakalara.

Renato Perc, direktor Tržnice d.o.o. Pula već dulji niz godina kreira i koordinara s brojnim manifestacijama na pulskim tržnicama te se i ovog puta uključuje aktivno u organizaciju da sve bude dobro i ugodno svim posjetiteljima. „Kreće toplije vrijeme i u biti ponovono obilježavamo Proljeće na markatu i to s dvije manifestacije Marenda s obrtnicima, ali i velikom uskršnjom fritajom koja će se održati tradicionalno u subotu,  20. travnja.  Za glazbenu podlogu 13. i 27. travnja pobrinut će se dečki iz OPG Groovoteke koji su se idealno uklopili s našim programima. Imamo super suradnju s njima kada „zasviraju“ svoje ploče između kestenova zelene tržnice i ostalim prodavačima na kamenim stolovima. Pozivamo stoga sve građane da dođu na tržnicu i uživaju u odličnim jelima od bakalara, ali i da posjete tržnicu koja je sada sve bogatija proizvodima i ponudom,“ istaknuo je Perc.

Od jela koja su najavljena bit će u ponudi:  fuži s pastom od bakalara i broskvom, namazi od bakalara klasičan, s tartufom i čilijem, pohani bakalar u tempuri, salata od bakalara i malancana te brodet od bakalara s palentom.

Vjerujemo da će se pronaći nešto slasno za nepca svih posjetitelja, stoga vidimo se već ovu subotu na pulskoj centralnoj tržnici na prvoj Marendi s obrtnicima!