KADETSKO I MLAĐE KADETSKO DRŽAVNO PRVENSTVO U PLIVANJU PERAJAMA

Kadeti, kadetkinje, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje RSK “Mladost” Medulin u sastavu Toni Pekica, Meri Bernobić, Lana Rački, Barbara Matika, Mihael Botić, Karlo Reljanović, Roko Peruško, Luka Bernobić, Luka Medić, Eric Ilisić, Matija Ritoša, Lorena Sara Pedranz, Sara Soldo, Ema Zidarić, Leon Kolar i David Reljanović nastupili su na “Kadetskom i mlađe kadetskom Državnom Prvenstvu u plivanju perajama” koje se održalo u Koprivnici. Uz mnoge osobne rekorde osvojili smo i mnogobrojne medalje. Mlađi Kadet Karlo Reljanović je osvojio srebro na 50 i 100 bifins te broncu na 200 bifins. Mlađi kadet Mihael Botić osvojio je drugo mjesto u disciplinama 400 i 800 plivanje perajama te broncu na 50 i 100 plivanje perajama dok je mlađa kadetkinja Barbara Matika doplivala je do srebra u disciplini 25 apnea te je Državnom prvakinjom postala u disciplinama 100, 400 i 800 plivanje perajama te 100 bifins. Također, u disciplini 400 plivanje perajama srušila je Državni mlađe kadetski rekord koji joj je donio i broncu u kadetskoj kategoriji. U kategoriji mlađi dječaci David Reljanović zauzeo je prvo mjesto u disciplinama 25 apnea, 400 plivanje perajama, 50, 100 i 200 bifins. Luka Bernobić u kategoriji dječaci zauzeo je treće mjesto na 100 i 400 plivanje perajama te 200 bifins. U kategoriji dječaci Luka Medić osvojio je prvo mjesto u disciplini 50 bifins te treće mjesto na 100 bifins i 50 plivanje perajama. U istoj kategoriji Roko Peruško je na 50 bifins bio treći a u disciplini 100 bifins drugi.

U mlađe kadetskoj muškoj štafeti (Bernobić, Kolar, Reljanović, Botić) na 4×50 plivanje perajama osvojili smo prvo mjesto dok je u istoj disciplini mlađe kadetska ženska štafeta (Rački, Soldo, Bernobić, Matika) bila druga. U mješovitoj štafeti (Botić, Rački, Reljanović, Matika) 4×100 bf među mlađim kadetima osvojili smo prvo mjesto. U ukupnom poretku zbrojem bodova osvojili smo peto mjesto.

U isto vrijeme naši natjecatelji Ema Ivetić, Marko Sremec, Luka Bohač, Marco Cafolla, Natali Žgomba i Lean Osmanović nastupili su na 2. Utrci Svjetskog kupa u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koja se održala u Italiji u gradu Lignano Sabbiadoro. U konkurenciji 600 plivača iz 106 klubova juniorka Ema Ivetić bila je dvadeseta u disciplini 800 plivanje perajama te dvadeset sedma na 400 plivanje perajama. Junior Luka Bohač je doplivao do dvadesetog mjesta na 800 plivanje perajama te četrnaestog mjesta na 100 brzinsko ronjenje. Seniorka Natali Žgomba bila je dvadeset šesta na 50 bifins, dvadesetčetvrta na 100 bifins te sedamnaesta na 200 bifins. Junior Marco Cafolla bio je dvadesetdeveti na 200 plivanje perajama.