Predavanje profesora Miroslava Huzjaka u Medulinu

U petak 12.travnja u prostoru (blagovaonica) OŠ dr. Mate Demarina  Medulin s početkom u 17 sati, održati će se gostujuće predavanje prof. dr. sc. Miroslava Huzjaka, koji dolazi sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, namijenjeno stručnim djelatnicima, odgojiteljima, učiteljima, profesorima, pedagozima, roditeljima djece vrtićke i osnovnoškolske dobi i zainteresiranoj javnosti.

Tema i naziv predavanja je „Šareni pogled – teorija boja i razvoj dječjeg likovnog stvaralaštva“, a sudionicima će predstaviti metode i alate za razvoj i poticanje kreativnosti kod djece.

Isto se održava u sklopu Festivala znanosti 2019., a prethodno su, 9. i 10.4. u Multimedijalnom centru Općine Medulin zahvaljujući suradnji DV Medulina i Gimnazije Pula, za djecu vrtićke dobi i učenike medulinske osnovne škole održane radionice i eksperimenti iz fizike i kemije na temu boja, odabranu temu ovogodišnjeg Festivala znanosti.

Organizatori su Dječji vrtić Medulin i Općina Medulin, te je ulaz za sve zainteresirane slobodan.

Više o profesoru Huzjaku:

Miroslav Huzjak rođen je 1969. godine u Zagrebu. Maturirao je na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu na odsjeku grafike. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na nastavničkom odsjeku, u grafičkoj klasi prof. Ivice Šiška. Magistrirao je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlen je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Odsjeku za učiteljske studije kao metodičar likovne kulture u zvanju izvanrednog profesora. Autor je Metodičkog internet centra za likovnu kulturu na adresi: http://likovna-kultura.ufzg.hr . Organizator je nekoliko izložbi dječjih radova. Autor je serije udžbenika za učenike i priručnika za nastavnike za likovnu kulturu „Učimo gledati 1-8“ s CD-ima, te serije udžbenika „Moje boje 1-8“. Autor je mapa reprodukcija, odabira papira i didaktičkih mapa za likovnu kulturu. Objavljuje ilustracije. Autor je 12 izvornih znanstvenih članaka, 3 pregledna članka, 36 stručnih radova i 5 predgovora. Predavač na 17 međunarodnih konferencija, na 8 stručnih skupova i na 40-ak stručnih aktiva. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU-a).

Sudjelovao u Povjerenstvu za informatizaciju Sveučilišta u Zagrebu; voditelj Povjerenstva za stručnu prosudbu i završnu izradu Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda (HNOS) za Likovnu kulturu; član Povjerenstva za izradu nastavnog programa za razrednu nastavu 2006. g.; član Ocjenjivačkog suda za ocjenu prijavljenih kolegija na Natječaj za dodjelu nagrade za najbolji e-kolegij u ak. godini 2010./2011. na Sveučilištu u Zagrebu. Član Ocjenjivačkog suda za školske web stranice „Skockajte web“ 2009., 2010., 2011. i 2012. g. Član stručne radne skupine za izradu kurikuluma za Likovnu kulturu i Likovnu umjetnost u sklopu „Cjelovite kurikularne reforme“ 2015/2016.