2. Clivo Sailing Cup

Danas je na konferenciji za medije u Općini Medulin predstavljen program 2. Clivo Sailing Cup-a – međunarodne jedriličarske regate u flotnom jedrenju za klasu Optimist, koja će se održati u Medulinu od 18. do 21. travnja . Dječju regatu organizira Jedriličarski klub Clivo iz Pomera uz potporu Općine Medulin i Arena Hospitality Grupe. Prijavljeno je 100-ak natjecatelja u dobi od 7 do 15 godina iz Češke, Hrvatske, Italije, Njemačke, Ukrajine i Srbije.

Zamjenik načelnika Općine Medulin, Damir Demarin, pozdravio je inicijativu i pohvalio aktivnosti JK Clivo u promicanju jedriličarskog sporta te istaknuo: „Zadovoljan sam što se nakon prošlogodišnje prve edicije, i ove godine nastavlja inicijativa održavanja međunarodne jedriličarske regate upravo na području Općine Medulin, općine sporta i zdravoga duha koja pruža odlične uvjete za taj sport. Redovnim održavanjem regata jedrenje kao sportska disciplina postaje tradicija na ovom prostoru, i to me veseli.“

 

Tina Mihelić, trenerica JK Clivo, iznijela je program regate, koja će se održati u akvatoriju ispred Arena Campa Medulin kod poluotoka Kašteje, otoka Ceja i Bodulaša i naglasila: „Blizina regatnog polja i odlični vjetrovi u Medulinskom arhipelagu privlače veliki broj natjecatelja, trenera i publike. I upravo se zbog velikog interesa sudjelovanja na našoj regati ove godine povećao broj jedrenja sa tri na četiri dana.“ Za zadnji dan regate, nedjelju 21. travnja, Mihelić je najavila Medal Race – natjecanje koje se inače koristi u olimpijskom jedrenju, gdje će djeca moći iskusiti timsko jedrenje u većim Laser Stratos jedrilicama.  Osam najboljih klubova kvalificirati će se za Medal Race natjecanje i boriti se ekipno. Jedriti će se svaki dan od cca 10 do 14 sati unutar Medulinskog zaljeva i to što bliže obali, radi boljeg praćenja i navijanja gledatelja, a sve s ciljem promocije jedrenja i Medulina kao turističke destinacije aktivnog sporta. Obzirom da se vrijeme održavanja regate poklapa sa Uskršnjim školskim praznicima, veliki je odaziv natjecatelja pa se očekuje i podrška brojne publike.

 

Danijela Križman Pavlović, organizatorica regate: „Regate, osim što su turistički atraktivne i nadopunjuju sadržaj u predsezoni, prvenstveno služe za popularizaciju jedriličarskog sporta i promociju destinacije, jer na regate uz natjecatelje u Medulin dolaze cijele obitelji i prijatelji. Održavanje regate upravo pred Uskrs omogućava njihov dulji boravak i upoznavanje destinacije.“  Održavanje regate u periodu Uskršnjih blagdana pruža priliku da ovo natjecanje postane velika međunarodna regata na koju bi dolazili jedriličari iz cijele Europe, s obzirom da u tom periodu većina zemalja ima školske praznike. Zbog lokacije Medulina blizu Slovenije i Italije, te Pulskog aerodroma, koji u proljeće kreće s aktivnijim letovima iz cijele Europe, vjeruje se da će i nadalje puno jedriličara biti zainteresirano za dolazak na ovu regatu.

 

U četvrtak 18. i petak 19. travnja održati će se kvalifikacijski dio natjecanja; u subotu 20. travnja finalni dio a u nedjelju 21. travnja revijalni dio klupskog natjecanja uz Medal Race. Start prvog plova predviđen je svaki dan u 10.00 sati. Dodjela nagrada i svečano zatvaranje regate predviđeno je u nedjelju u 16 sati na terasi restorana Financa u Arena Campu Medulin.

 

  1. Clivo Sailing Cup podupiru Hrvatski jedriličarski savez, Općina Medulin, Sportska zajednica Općine Medulin, i Arena Hospitality Grupa. Medijski pokrovitelj sportske manifestacije je Medulin FM. Kontakt osoba ispred JK Clivo je Danijela Križman Pavlović (dkrizman@unipu.hr; 099 80 70 494).