KK STOJA DOMAĆIN POLUZAVRŠNIH TURNIRA PRVENSTVA HRVATSKE ZA DJEČAKE (U13) I PREDKADETE (U15)

Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u školskoj sportskoj dvorani Stoja predstavljeno je kako je Košarkaški klub Stoja odabran od strane Hrvatskog košarkaškog Saveza za organizatora Poluzavršnih turnira prvenstva Hrvatske za kategorije Dječaci (U13) i Predkadeti (U15), a koje će se održati u dvorani na Stoji od 17. do 20. travnja odnosno od 25. do 28. travnja ove godine. Održavanje turnira najavili su Predsjednik kluba Šime Vidulin, član Uprave Edi Cukerić, te treneri Branko Ferlatti i Damir Pavletić

Uvodno, Predsjednik kluba izvijestio je kako će na oba turnira sudjelovati ukupno 16 ekipa iz cijele Hrvatske, te da ćemo kroz slijedećih desetak dana imati priliku u našem gradu vidjeti na djelu 200-tinjak ponajboljih mladih košarkaša u navedene dvije kategorije, a među njima i ekipu hrvatskih državnih prvaka KK Cedevita iz Zagreba, zatim ekipe KK Split, KK Cibona, te uz mnoge druge i domaćina KK Stoja.

Šime Vidulin je napomenuo kako se u novijoj povijesti odnosno od 1990 godine do danas završnica državnih prvenstava za mlađe dobne kategorije u gradu Puli odigravala svega dva puta, 1997 godine za juniore u organizaciji tadašnjih Gradina i 2014. godine za kadete u organizaciji KK Stoja. Ovo je treći put da se ovakva manifestacija održava u našem gradu, ali prvi puta za kategorije dječaka i predkadeta.

Obje ekipe KK Stoja izborile su prva mjesta u kvalifikacijama za nastup na državnom prvenstvu odnosno u regionalnoj ligi koja se igrala zajedno s klubovima iz Primorsko goranske županije, i to bez ijednog poraza.

Treneri Ferlatti i Pavletić izjavili su da su domaće ekipe spremne fizički i psihički i iako neće biti lako, da će pokušati dati sve od sebe kako bi izborili prolaz na završni turnir koji se odigrava u Zagrebu krajem mjeseca svibnja.

Za kraj, Predsjednik Vidulin zahvalio se Gradu Puli, Sportskoj zajednici Grada Pule i Istarske županije, Turističkoj zajednici Grada Pule te sponzorima Arena Hospitality group i trgovačkom centaru Max City, kao i svim ostalima koju su pružili pomoć u organizaciji ovakve sportske manifestacije.

Pozivamo sve ljubitelje košarke da kroz slijedećih desetak dana posjete dvoranu na Stoji te da uživaju u zanimljivim košarkaškim utakmicama i ujedno da pruže podršku mladim košarkašima Stoje da naprave korak više i izbore nastup među 4 najbolje hrvatske ekipe.