Dan Grada Pule – zajednička manifestacija koja objedinjuje bogate i zabavne programe od 26. travnja do 11. svibnja.

Povodom značajnih predstojećih datuma grad Pulu očekuju brojni bogati programi objedinjeni u zajedničku manifestaciju tradicionalno poznatu kao Dana Grada. Od 26. travnja do 11. svibnja građanima je na raspolaganju ukupno 68 programa osmišljenih u suradnji sa 45 suorganizatora na čak 30 različitih lokacija a organizacija je i ove godine povjerene javnoj ustanovi Pula Film Festival. Programi će se odvijati u razdoblju između obilježavanja važnih gradskih datuma: 1. svibnja u Šijanskoj šumi proslavom Međunarodnog praznika rada, 5. svibnja povodom 74. obljetnice oslobođenja Pule i 9. svibnja povodom obilježavanja Dana Europe.

U prvom dijelu manifestacije, od 26. travnja do 2. svibnja, niz glazbenih, izložbenih i kazališnih programa upotpuniti će cjelodnevne aktivnosti za sve uzraste. Gradska knjižnica i čitaonica pripremila je višednevne programe na Dječjem odjelu, izložbu radova studenata i učenika a u Čitaonici kluba umirovljenika dvije izložbe. Od plesnih programa udruga Sense & Dance predstaviti će svoj program „Dancing in the street“ dok je Istarsko narodno kazalište pripremilo predstavu „Meduza: Duhovi Sylvije Path“. Povodom dana Mjesnog odbora Arena u Titovom parku će se 30. travnja odvijati programi namijenjeni vrtićkoj, predškolskoj i školskoj djeci, gdje će se, povodom obilježavanja dana Europe, održati i dvodnevni Festival multikulturalnosti. Na Tržnici posjetitelje očekuje dobro poznati program Hand Made by Markat, odnosno Mirisi i okusi Istre. Klub Kotač se pridružuje programima Suns of Dub i Urban jungle a na Kaštelu će se održati 4. izdanje festivala Prvi Maj Geri.

Višednevni programi uključuju edukativnu instalaciju „Krhka ljepota“ u pulskom Akvariju, poznati dani cvijeća, 13. Florija festival koji se održava na Giardinima  te Tjedan za mlade.

Programska i lokacijska novina četverodnevna je manifestacija „Rock ‘n’ Grill“ na Hidrobazi koja će se održati od 1. do 4. svibnja i  u sklopu koje će se, 2. svibnja, održati i Gitarijada.

U Šijanskoj šumi obilježit će se Međunarodni praznik rada s dječjim i zabavnim glazbenim programom i podjelom graha. U jutarnjim satima Puhački orkestar grada Pule i KUD SAC Lino Mariani popratiti će polaganje vijenca na spomen ploču palim radnicima na Trgu Portarata.