U ISTARSKOJ ŽUPANIJI BORAVILO VIŠE OD 45 000 GOSTIJU ZA USKRŠNJE BLAGDANE

U Istarskoj županiji tijekom Uskrsnih blagdana boravilo je više od 45 tisuća gostiju koji su ostvarili 185 tisuća noćenja, potvrdio je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

Lijepo i sunčano vrijeme, ali i kasni Uskrs doprinijeli su ovogodišnjim odličnim brojkama, koje su u odnosu na lani, veće za 75 posto u dolascima i 90 posto u noćenjima.

A Rovinj, je uz Dubrovnik i Poreč proteklih dana bio jedan od najposjećenijih hrvatskih turističkih odredišta.

Uspoređujući ovogodišnje rezultate s prošlogodišnjim Uskrsom, od 19 do 21. travnja, u Rovinju je boravilo više od 13 i pol tisuća turista, koji su ostvarili 27 tisuća noćenja, odnosno čak 92 posto više nego lani.

U Puli je prema u istom periodu boravilo 3 tisuće mahom stranih gostiju koji su ostvarili 12.700 noćenja, a riječ o premašaju od gotovo četiri tisuće noćenja u odnosu na lani.

No ipak, Poreč je istarski turistički rekorder ovog produženog blagdanskog vikenda te jedan od hrvatskih rekordera u turističkim dolascima.

Naime, od petka do danas na području Poreča ostvareno je ukupno 33 tisuće noćenja i 6.866 dolazaka, što je porast od 62% u odnosu na lani.

Foto: Kristijan Siladić