Obavijest o održavanju javne tribine 26.04.2019. u Vodnjanu-Dignano o održivom gospodarenju otpadom

U sklopu projekta “Saberi se – poberi sve, odvoji opasno – pospremi korisno” Općina Medulin kao nositelj projekta, sa Gradom Vodnjanom – Dignano provodi izobrazno – informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Dana 26. travnja, petak, 19:00 sati, u Domu mladih (Casa del giovane), Istarska ulica 1, Via dell Istria 1, Vodnjan – Dignano, u sklopu projekta, održati će se tribina o održivom gospodarenju otpadom. Tribinu će voditi Koviljka Aškić, univ. spec. dipl. ing. iz tvrtke Eko-Adria d.o.o. Na tribini će biti osigurano prevođenje na znakovni jezik.
Cilj tribine je objasniti važnost odgovornog postupanja s komunalnim otpadom od smanjenja nastanka otpada i ponovne uporabe predmeta do pravilnog odvajanja otpada i kućnog kompostiranja.
Svakoga dana stvaramo velike količine otpada. Nakon što neki proizvod otpakiramo i upotrijebimo, jednostavno ga bacimo, ne pitajući se što se događa s tim smećem. Do sada smo smatrali da činom odbacivanja prestaje naša odgovornost. Stare se navike teško mijenjaju, ali moraju. Mnoge su europske zemlje po tom pitanju već daleko dogurale, odvojeno prikupljaju i recikliraju i do 60% svojeg otpada i tako troše manje resursa i manje zagađuju svoj okoliš. Možemo početi mijenjati svoje navike te osim odvojenog prikupljanja otpada naglasak staviti i na smanjenje nastanka otpada i ponovnu uporabu te kućno kompostiranje.

Dođite, informirajte se i poslušajte praktične savjete koji će vam pomoći da se što lakše snađete u novom sustavu gospodarenja otpadom!
Za područje općine Medulin će se 10. svibnja, petak, u 3mc-u, održati tribina, o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Organizacija tribine je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.- 2020.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.243,51 kn, a bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 495.756,93 kn.