Predsjednik Mehanizma za međunarodne kaznene sudove, Carmel Agius u posjetu Puli

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule, Tiziano Sošić, zajedno s  pročelnikom Odjela za kulturu Istarske županije Vladimirom Torbicom, primio je danas u prostorijama Komunalne palače Carmela Agiusa, predsjednika Mehanizma za međunarodne kaznene sudove.

Carmel Agius u Puli boravi povodom izložbe i predstavljanja  interaktivnih narativa  u SENSE – Centru za tranzicijsku pravdu. Radi se naime o izložbi fotografija Gilesa Penfounda, koji je u travnju 1993. godine bio fotograf Britanskog bataljona UN i svojim snimcima detaljno dokumentirao tadašnje zlocine, te predstavljanju narativa koji se dotiču istog.

Predsjednik Gradskog vijeća, Tiziano Sošić, predsjedniku Agiusu  je zaželio  dobrodošlicu i ugodan boravak te ga je ukratko upoznao s bogatom i raznolikom poviješću Pule .

„Ponosni smo ugostiti nas u našem gradu, kao što smo i ponosni na naše vrijednosti mira, tolerancije, međusobnog uvažavanja i suživota koje su duboko utkane u temelje  Pule. Grad se ubrzano razvija i ponosni smo na činjenicu da je Pula primjer suživota, na dobrom smo putu, no uvijek se može poboljšati doprinos zajednici, stoga je bitno širiti znanje i podržavati ovakve projekte kao što je današnji u SENSE Centru.“ rekao je Sošić.

Zahvalivši na prijemu, predsjednik Mehanizma za međunarodne kaznene sudove, Carmel Agius, izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Pulu te je vjerovanja kako će opet doći, jer ga se dojmila bogata povijest i primjer multikulturalnosti na tako malom području, koje je kako sam kaže, rijetko viđao na svojim putovanjima.

Nakon prijem predstavnici su sudjelovali u SENSE Centru na izložbi fotografija Gilesa Penfounda i predstavljanju narativa.

Na promociju i otvaranje izložbe uz brojne uzvanike, odazvao se i bivši predsjednik Hrvatske g. Stjepan Mesić.