Otvorene prijave za natječaj neafirmiranih glazb enika “Made in Rojc”

Udruga Metamedij u sklopu projekta GRAD(imo) ROJC poziva sve z ainteresirane da se prijave na natječaj za promic anje neafirmiranih glazbenika “Made in R ojc”. Kroz natječaj, koji je otvoren do 30. travnja 2019. godine, četiri odabrana finalista d obiti će mogućnost snimanja autorskog materijal a u studiju i zajedničkog izdavanje nosača zvuka. Finaliste će odabrati stručni žiri kojeg čin e Miro Kusačić, Ferid Hukić i Marijan Jel enić. Finalistima će biti osigurana adekvatnu promociju na streaming servisima, društven im mrežama i na lokalnim radio postajama.

 

Kome je poziv namijenjen?

Na natječaj se mogu prijaviti pojedinci ili glazbene grupe, svih godin a, žanrova i broja članova glazbenog kolektiva; bendovi, klape, zborovi, solisti i svi koji se bave nekom vrstom glazbenog stvaralaštva.

Postupak prijave:

Prijava mora sadržavati:

  1. Ime i prezime autora+ umje tničko ime/naziv glazbenog kolektiva

 

  1. Kontakt informacije
  2. Kratka biografija/motivacij a (do 500 riječi)
  3. Naziv pjesme
  4. 1-3 audio/video zapisa autorske pjesme *

 

*Prijave mogu sadržavati linkove na YouTubeu, Facebooku, te SoundCloudu, Bandcampu i sličnim glazbenim platformama. Pjesmu je moguće direktno poslati i u prilogu e-maila prijave.

 

Prijave s naznakom “MADE IN ROJC” šalju se na e-mail adresu madeinrojc@gmail.com do 30. travnja 2019. u 23:59 sati.

 

Zaprimamo i prijave putem po šte koje možete slati ili osobno dostaviti na a dresu: Udruga

 

Metamedij, Gajeva 3,52100 Pula. Omotnica mora biti naslovljena: P rijava za glazbeni

 

natječaj: “Made in Rojc” te mora sadržavati CD s pjesmama.

 

Uvjeti:

 

  • Svaki autor/ glazbeni kolekti v može poslati maksimalno tri autorske pjes me

 

  • Cover/tribute pjesme neće biti razmatrane (materijal koji se prijavljuje na natječaj mora biti autorski)

 

  • Natječaj je otvoren isključiv o za glazbenike iz Istarske županije

 

  • Autor/glazbeni kolektiv ne može imati objavljeni glazbeni materijal od s trane diskografskih kuća

 

U sklopu projekta bit će organizirana edukacija o osnovama rada u st udiju

 

Polaznici će prijavom moći sudjelovati i na edukaciji osnova rada u studiju. Uz nezaobilazno upoznavanje osnovnih pojmova vezanih uz studio, polaznici će tijekom edukacije spoznati teoriju kroz praktične zadatkee. Radionica će se održavati tijekom 5 dana podijeljenih u dva ciklusa. Besplatna edukacija za rad u studiju bit će otvorena svim zainteresiranima.

Edukacija će biti realizirana pod vodstvom Bruna Legovića, studijskog teh ničara i producenta zvuka. Predavanja će se od ržati u razdoblju od 1. svibnja do 1. lipn ja u dogovorenim terminima, u prostorima studijja Metamedij u Društvenom centru Rojc.

 

 

ZA LJUBITELJE REMIKSA

 

Uskoro! Remade in Rojc

 

Ako vas je ikad zainteresira lo područje remiksiranja, udruga Metamedij planira otvoriti prijave za glazbenu radionicu “Remade in Rojc” u rujnu 2019. Kroz ovaj poziv obavještavamo glazbenike u Rojcu koji bi željeli da njihov materijal u budućnosti bude remiksiran, da nam pošalju svoje glazbene uratke, po mogućnosti u odvojenim audio kanalima. Skupljeni će mater ijali poslužiti za praktični rad polaznika radi onice remiksiranja. Više informacija uskoro!

 

STAY TUNED!

 

BIOGRAFIJE:

 

Miro Kusačić (1964.)- hrvatsk i je pjevač, gitarist, tekstopisac, kompozitor te osnivač i član pulskog rock sastava Messers chmitt.

 

Za rock glazbu se počeo zanimmati još u osnovnoj školi, da bi već prelaskom u srednju školu, s nekolicinom prijatelja pokren uo i prvi punk sastav Pušteni s lanca.

Nakon kratke karijere osniva post punk-new wave bend Willsonov grafički projekt, te nakon njih i punk art bend, Boykot Fur. 1987. pokreće rock and roll band Messer schmitt, s kojim je aktivan i danas. U raznim prekkidima s matičnim Messerschmitt, pokreće i s astave Opyum, Junkers5 i BlackBellis. Tijekom karijere snimio je desetak izdanja, odsvirao brojne koncerte i surađivao s mnogim domaćim glazbenicima na raznim projektima.

 

Ferid Hukic (1966.)- glazbenik, multiinstrumentalist, kompozitor, aranžer, ton majstor/live engineer

 

Bavi se glazbom od 1980. god ine kada je prvi put počeo svirati bubnjeve, a kasnije i gitaru. Profesionalno se bavi glazbom od 1995. godine kao studijski glazbenik, gl azbeni producent, kompozitor, aranžer, midi i sample programer, mix i mastering engineer. Radio je na svim glazbenim žanrovima i kao liv e engineer. Surađivao je sa stranim glazbeni cima kao što su;

  • King, John Lee Sanders, Zakiya Hooker, Eric Sardinas, te domaćim glazbenicima kao što su; Big Band i jazz orcestar HRT-a, Giboni, Josipa Lisac, Neno Belan, Prljavo kazalište, Psihomodopop, Amira Medun janin, Rambo Amadeus i mnogi drugi.

 

Marijan Jelenić (1970) – glazbenik, autor, ton majstor, producent, gitarist.

 

Godine 1992. na albumu KUUD Idijota “Glupost je neuništiva” snima h armoniku na dvije pjesme. Nakon toga pozivaju ga u grupu Gustaph y njegovi dobri duho vi te snima njihove prve pjesme na čakavskom na rječju “Kega si sanjala”, “Debeli misec”… S Gabrijelom Galant 1993. Godine osniva grupu Nola za čije je pjesme napisao sve stihove i glazbu. Autor je glazbe za kazališne predstav e, radijske i TV jinglove i špice te različite audio i video produkcije. Od 2011. član je etno skupine Veja. Devet je puta nominiran za nagradu Porin, a osvojio je onaj za pjesmu god ine “Iznad oblaka” grupe Nola te kao jedan od producenata na etno albumu Brune Krajcara “Istraditional”. Uz zadnji album Nole “Negdje između” producirao je album FOB-a “ Provincija uzvraća udarac”, sva dosadašnja i zdanje pulske grupe NLV, “Dolina mlinova” Vejaa te „Sloboda“ Nine Romić. Od 2014. godine redovni je član Hrvatskog društva skladatelja.

 

Bruno Legović (1981.)- glazbenik, gitarist, ton majstor, producent;

 

Bavi se glazbom od svoje 14 godine kada je počeo svirati gitaru, a svirao je u brojnim sastavima. Prvi ozbiljniji bend s kojima je svirao bili su Gustafi, nakon čega prelazi u poznatu pulsku grupu Messerschmitt, gdje je i danas aktivan član benda. Svirao je i s nekoliko projekt bandova, kao što je Junkers5, s kojim je snimio album koji je postigao zap ažen uspjeh.

Već od 2010. godine bavi se produkcijom glazbe kako uživo, tako i u studiju. Završio je školovanje za producenta, op eratera u tonskom studiju, te ton majstora u M.P.A. – Music production Academy u Zagr ebu, gdje je ostvario odlična poznanstva i kontakte. Danas surađuje s udrugom Metamed ij u glazbenom studiju u Društvenom centr u Rojc gdje snima i producira glazbu. Live mix ao je za mnoge glazbenike kao što su T .B.F., Nola, Vasil Hadžimanov, Drugi Način, Majke, Atomsko sklonište i Nashwille Pussy. Surađivao je u studiju kao tehničar, snimatelj i producent s Messerschmittom, Junkers5, na projektu Remix identiteta, s grupom Musicitta, Liviom Morosinom, grupom Saša 21 i drugima.

 

 

 

 

Projekt GRAD(imo) ROJC provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu sa Gradom Pula i udrugama Metamedij, Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin. Ukupna vr ijednost projekta je 2.372,125,89 kuna/ 2.016,3 07,01 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

Sadržaj poziva isključiva je od govornost Saveza udruga Rojca.