Bogati kulturno zabavni program u Puli u sklopu drugog tjedna manifestacije Dan grada.

Iako je prvi tjedan manifestacije završen, u sklopu manifestacije Dana grada predstoje još mnogo zanimljivih programa te i središnji tjedan donosi bogat kulturno zabavni program.  2. svibnja u Titovom parku započinje dvodnevni Festival multikulturalnosti povodom obilježavanja Dana Europe. Istog će se dana otvoriti izložba u Kinu Valli „Od pobjede do pobjede“ koja pod zajednički nazivnik stavlja fotografije Narodnooslobodilačke borbe i Domovinskog rata. U večernjim satima održati će se Gitarijada na Hidrobazi a sljedeća dva dana nastaviti program „Rock ‘n’ Grill“.

Jutarnje sate u petak obilježiti će Dječji vrtići Pula koji će uputiti čestitku gradu, a narednih dana pridružiti će im se Studio Zaro, Udruga privatnih vrtića Istarske županije i Planinarsko rekreativni klub slijepih. Društvo informatičara i Matematičko društvo održati će natjecanje u Komunalnoj palači. Šahovski susret održati će se u Čitaonici kluba umirovljenika a u središnjoj knjižnici urednik David Orlović predstaviti će knjigu „Dokumenti iz Hladnog rata 1946.-1954.“ Pulski umjetnik Fulvio Juričić otvoriti će tri zanimljive izložbe svog iznimnog opusa; u Muzeju suvremene umjetnosti Istre, Gradskoj galeriji Pula i Svetim Srcima. U galeriji Makina otvoriti će se izložba „Is this real life?“ Petre Fohringer i Stefana Mittblock Jungwirth Fohringer a u Srpskom kulturnom centru „Kretanje“ Ivane Strugarević. Istog će se dana predstaviti hrvatski prijevod zbornika „Upoznati Antonia Smaregliu“ u Spomen sobi u Augustovom prolazu. Glazbeni gastro program začiniti će Klub Kotač pod vedrim nebom programom „Hook and Cook“.

Na riječkom gatu u subotu će se  održati 55. Pulska regata koja će od jutarnjih do popodnevnih sati ponuditi zabavni program. Sportski program nadopunjen je dvodnevnim Međunarodnim turnirom u ritmičkoj gimnastici Gazela Cup u Domu sportova Mate Parlov. Na Trgu Forum eksperimentalna glazba uz video mapping započeti će u 20 sati dok će program u Klubu Kotač započeti u 22:00 sata.

  1. svibnja održati će se tradicionalnaSvečanost povodom obilježavanja Dana Gradau Istarskom narodnom kazalištu na kojoj će se uručiti i javna priznanja Grada Pule a navečer koncert pod nazivom „Puli s ljubavlju“  koji će izvesti Meri Cetinić, Tedi Spalato i prijatelji.  Dvije izložbe obilježiti će Dan Grada; „Čabar“ autora Duška Marušića  Čičija u MMC Luka i Kazališna fotografija Alojza Orela u Galeriji Vincent iz Kastva. Za najmlađe je Teatar Naranča pripremio Priče iz čarobne kutije u Dječjem kreativnom centru. Obljetnicu 165. godina rođenja Antonia Smareglie proslaviti će na Forumu KUD SAC Lino Mariani s gostima s programom „Evviva Smreglia!“, a počast autoru održati će se i narednih dana u INK izvedbom njegovog djela „Daleki lov“.