FreeZURA: predavanje Tamare Bakran 4.svibnja u ližnjanskoj knjižnici.

U subotu, 4. svibnja u 10 sati u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva pri projektu FreeZURA u ližnjanskoj knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI, predavanje će održati Tamara Bakran, pjesnikinja i spisateljica.

Tamara će o spisateljskom umijeću govoriti polaznicima radionice pisanja i nakladništva, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Tamara Bakran (rođ. 1979.) za svoju je prvu zbirku Mjesečevo cvijeće nagrađena nagradom Slavić Društva hrvatskih književnika za najbolji autorski prvijenac objavljen u 2012. u nakladi Meandarmedije i Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić nakon što je isti rukopis pobijedio na natječaju Milivoj Cvetnić. Drugu zbirku pjesama Pastirica skakavaca objavljuje 2014. u nakladi Istarskog ogranka DHK (knjigu je 2014. Ministarstvo kulture RH izabralo u 20 najboljih te godine). Treća zbirka pjesama naslovljena je „S jezerom“ i objavljena je u nakladi Biakova 2017. Tamara je autorica tekstova mnogih slikovnica za djecu, a to su: Kruna kraljice vrana (Sipar, 2014.), Dječak, čudesni rogač i tajanstveni kovčeg (Sipar, 2015.), Ruša je slutila (Ibis grafika, 2016.), Pobunjena teglenica (Sipar 2016.) i Posvojeni faunčić Žarko (Sipar 2016.), Ruža i čempres (Biakova, 2017.), Olujko i Lahorka i zvijezda Dragica (Biakova 2017.), Gvalup i druge priče (Mala zvona, 2017.), Babasova i kraljični stablo (Sipar 2018.), Začarana (Sipar 2018). Tamara vodi turkološku, hungarološku i judaističku zbirku u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Razgovor s Tamarom povodom izlaska njezine treće zbirke pjesama možete pročitati u ZiN Dailyu: https://www.zvonainari.hr/single-post/2017/05/03/Biser-koji-pe%C4%8De-razgovor-s-Tamarom-Bakran-povodom-nove-zbirke-pjesama

Radionicu pisanja i nakladništva vodi bračni i spisateljski par, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen (Knjižnica i književno svratište “Zvona i nari”).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.