Održana komemoracija za Bruna Nefata

U pulskoj Komunalnoj palači održana je danas komemoracija za Bruna Nefata,

cijenjenog arhitekta, stručnjaka i nekadašnjeg vijećnika Gradskoga vijeća, koji nas je u 57.oj godini zauvijek napustio u četvrtak 2. svibnja. Na komemoraciji su, uz članove obitelji, bili i brojni prijatelji i suradnici, koji su se prisjetili njegovog angažmana, stručnosti i aktivnog djelovanja. Prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule, Tiziano Sošić, koji je kazao kako je Bruno među svojim kolegama vijećnicima bio izuzetno cijenjen i poštovan.

Zamjenica predsjednika Udruženja hrvatskih arhitekata, Helena Sterpin, također se obratila prisutnima, prisjećajući se Bruna, rekla je u svom govoru kako je bio strastven poznavatelj arhitekture, borac za prostor, čovjek koji se zalagao za struku, a odlikovala ga je i velika ljubav prema rodnom gradu.

Bruno Nefat, rođen 1962., oženjen je, otac je dvoje djece, diplomirani je arhitekt. Bio je pročelnik i ravnatelj Županijskog zavoda za prostorno uređenje, radio je i na pripremi i realizaciju EU projekata, bio je predsjednik i obnašao niz dužnosti u Društvu arhitekata Istre. Od 2008. godine vlasnik je i direktor projektantske tvrtke ,Modus’. Dugogodišnji vijećnik u Gradskom vijeću Grada Pule, a 2009. godine bio je i kandidat za Gradonačelnika Grada Pule te 2013. kandidat za župana.