Međuopćinsko natjecanje u udičarenju i veliku Eko akciju čišćenja akvatorija luke i fažanskih plaža

Dobrodošli ste u Fažanu na Međuopćinsko natjecanje u udičarenju 12. svibnja  i veliku Eko akciju čišćenja akvatorija luke i fažanskih plaža 18. svibnja.

Međuopćinsko natjecanje u udičarenju 12. svibnja. 

Pomorsko športsko ribolovno društvo PŠRD “SARDELA“ i ove godine u nedjelju 12.svibnja  prema kalendaru Saveza Istarske županije za ribolov na moru organizira međuopćinsko natjecanje u udičarenju zapad Istra u kategoriji ŽENE SENIORI štap obala. Očekuje se više ekipa, a natjecanje traje 7-14 sati nakon čega slijedi zajedničko druženje uz domjenak i podjela medalja i pehara na fažanskoj rivi kod ribarske kućice.

 

Eko akcija čišćenja akvatorija luke i fažanskih plaža 18. svibnja.

Nositelj akcije čišćenja: CPA-Mornar Pula

Suorganizatori: PŠRD Sardela i JK „Brioni“, Fažana

Pokrovitelj: Općina Fažana

Sponzor:  TZO Fažana

 

U čišćenju akvatorija uz članove PŠRD Sardela,  sudjelovat će 30 ronilaca iz svih klubova Istarske županije, ronioci iz počasno zaštitne bojne RH, vojarna Peneda, članovi DVD Fažana, djelatnici Komunalca, Fažana, mještani Općine Fažana.

 

Čistit će se akvatorij od kupališta bivše tvornice Badel do kupališta vile San Lorenzo, podijeljen u 3 zone čišćenja. Svaka zona bit će ograđena bovama i popraćena barkama za odvoz prikupljenog smeća.

 

Po završetku čišćenja, organizirano je druženje uz ručak, a svaki učesnik dobit će majicu s logom eko akcije. Za sve učesnike osigurano je besplatno parkiranje za vozilo na parkiralištu kod Badela.

 

Osvojeno 3. mjesto

Članovi PŠRD Sardela – Mateo Orlić i Erik Kontošić –  pod vodstvom trenera Senahida Hukića osvojili su III. mjesto na Međuopćinskom natjecanju u ribolovu (štap obala-Zapad) u kategoriji U-16 održanom u Poreču 5. svibnja 2019. Na natjecanju su sudjelovali i članovi PŠRD Sardela Aleksej Kramar i Petar Pačelat.