Proglašeni najuspješniji sportaši Općine Medulin

U subotu 11. svibnja 2019. godine u 3MC-u na medulinskoj Placi održana je svečana podjela nagrada pobjednicima izbora najuspješnijih sportaša i trenera u 2018. godini u organizaciji Sportske zajednice Općine Medulin. Odlični rezultati medulinskih sportaša stavili su težak zadatak ispred predstavnika klubova i članova Izvršnog odbora SZOM koji su zaduženi za glasovanje u ovom izboru. U većini je kategorija tijesni rezultat glasovanja još jednom dokazao vrijednost ostvarenih postignuća. Izvršni odbor je donio i odluku da se ove godine dodijeli posebna nagrada za najuspješnijeg sportskog djelatnika te je dodjelom iste počelo i službeno proglašenje.

Nagrada je dodijeljena Viktoru Demarinu iz Nogometnog kluba „Medulin 1921“, koji je u svojom karijeri prošao sve moguće uloge u jednom nogometnom klubu, od igrača, tajnika, blagajnika, predsjednika pa do sadašnje uloge ekonoma koju već dugi niz godina uspješno obavlja.

Nagrade u kategorijama izbora osvojili su:

 1. Najuspješniji sportaš
 • Martin Dolenc (DK „KARKADUR“) – 2. mjesto na svjetskom seniorskom prvenstvu, 10. mjesto Olimpijske igre mladih, hrvatski reprezentativac i vrhunski sportaš I. kategorija po HOO-u
 1. Najuspješnija sportašica
 • Ema Ivetić (RSK „MLADOST“) – višestruka juniorska i seniorska prvakinja u disciplinama plivanja perajama, brzinsko ronjenje, daljinsko plivanje perajama, podvodnoj orijentaciji, juniorska državna rekorderka, reprezentativka, nositeljica III. kategorije HOO-a
 1. Najuspješnija muška ekipa
 • BOB KLUB „ISTRA“ – kvalifikacija i nastup u disciplini dvosjed u sastavu Mezulić/Silić na Zimske olimpijske igre održane u Pyeongchangu 2018.
 1. Najuspješnija ženska ekipa
 • RONILAČKI SPORTSKI KLUB „MLADOST“ – državne prvakinje i viceprvakinje u štafetama u disciplinama plivanje perajama i brzinsko ronjenje, nastupi i plasmani na 4. i 5. mjesta na Europskom prvenstvu u Svjetskom kupu u disciplinama podvodne orijentacije                            
 1. Najperspektivniji mladi sportaš
 • Josip Grgorović (VK „MEDULIN“) – državni prvak u samcu za kadete
 1. Najperspektivnija mlada sportašica
 • Martina Kaić (VK „MEDULIN“) – državna prvakinja u samcu za juniorke, juniorska državna reprezentativka
 1. Najuspješniji sportaš s invaliditetom
 • Gabrijel Kapustić (VK „MEDULIN“) – prva mjesta u kategoriji osobama sa invaliditetom na regionalnim natjecanjima
 1. Najuspješnija sportašica s invaliditetom
 • Mikela Ristoski (AKOSI „MEDULIN“) – 3. mjesto na Europskom prvenstvu osoba s invaliditetom u skoku u dalj, državna prvakinja u skoku u dalj osoba s invaliditetom, kategorija F20
 1. Najuspješniji trener
 • Mladen Pavelić (VK „MEDULIN“) – glavni trener Veslačkog kluba „Medulin“ – trener svih osvajača i osvajačica medalja, trener ženskih juniorki na pripremama Hrvatske veslačke reprezentacije 2018.

Klubovima čiji su članovi pobjednici u pojedinačnim kategorijama biti će isplaćena nagrada od 2.500,00 kuna, a klubovima koji su ekipni pobjednici nagrada od 4.000,00 kuna po ekipi.

Za idući izbor najavljujemo podizanje događaja na višu organizacijsku razinu kao Dana medulinskog sporta na kojem će se osim svečane podjele nagrada prikazati i aktivnosti svih naših klubova i udruga članica.

Zahvaljujemo svim našim sportašicama i sportašima kao i trenerima što promiču ime naše općine diljem države i izvan njenih granica te Općini Medulin koja prati takve ambicije kroz program javnih potreba u sportu kojim upravlja Sportska zajednica Općine Medulin.