3. javna tribina- Prirodni pristup menopauzi i andropauzi

Treća javna tribina Prirodni pristup menopauzi i andropauzi bit će održana u četvrtak, 16. svibnja 2019. od 17 sati u Središnjoj knjižnici.

Tribinu organiziraju Sunset centar – PBS Centar sportske izvrsnosti u suradnji s Poliklinikom Nikša Drinković iz Zagreba s ciljem promocije zdravlja i vitalnosti počevši od srednjih godina pa nadalje.

Tema je to koja se tiče svih i nitko je ne bi trebao zanemarivati jer su tegobe koje se pripisuju menopauzi i andropauzi, kao glasnicima srednje dobi, zapravo prvenstveno stanja potrošenosti i iscrpljenosti organizma te se mogu javiti i preuranjeno.

Predavači koji sudjeluju na tribini imaju dugogodišnje iskustvo s pacijentima i klijentima te će predstaviti svoje iskustvene rezultate, razmišljanja, ali i istraživanja da bi pružili korisne informacije primjenjive u praksi. Usmjerit će prisutne na važnost razumijevanja pojedinih simptoma, a time educirati kako prevenirati tegobe menopauze i andropauze. Oni kod kojih simptomi već godinama postoje moći će dobiti cjelovite preporuke koje nisu usmjerene samo na lijekove i praćenje krvnoga tlaka.

Cilj nam je zajednički osvijestiti probleme današnjeg društva te promovirati zdravlje i vitalnost komunicirajući bez zadrške i straha o prirodnim rješenjima i preporukama za sretan život u srednjim godinama.

Predavači:
– Ana-Marija Jagodić Rukavina, mr.spec. kineziologije (Zagreb), inovatorica Body tehnike
– prof. dr. sc. med. Nikša Drinković, spec. kardiolog (Zagreb)
– mag. Saša Djukanović, dr.med. spec. ginekologije i porodništva (Ptuj)
– dr. med. Ljiljana Lulić Karapetrić (Zagreb)
– Morena Poglajen Carić, viša trenerica fitnesa i verificirana instruktorica Body tehnike (Pula)

Program:
– “Utjecaj Body tehnike na hormonalni sustav”– Ana-Marija Jagodić Rukavina
– “Preporuke za zaštitu srca i krvožilnog sistema”– Nikša Drinković
– “Prevencija gubitka mišićne i koštane mase te preporuke fizičke aktivnosti i prehrane”– Saša Djukanović
– “Druga strana menopauze i andropauze”– Ana-Marija Jagodić Rukavina
– “Intimno zdravlje u srednjim godinama”– Saša Djukanović
– “Stimulansi za vitalno uravnoteženo i radosno življenje”– Ljiljana Lulić Karapetrić i Ana-Marija Jagodić Rukavina

Više informacija možete dobiti u Sunset centru – PBS centru sportske izvrsnosti Pula (Morena Poglajen Carić – 098 9698 455, info@sunset-centar.com, sunset.centar@gmail.com).