DIGNANO RUN!

Vodnjanska udruga za informiranje građana „Vodnjanski đir“ poziva vas na prvu „plogging utrku“ pod nazivom DIGNANO RUN!

Start utrke je na Narodnom trgu u Vodnjanu ove nedjelje 19.svibnja u 10 sati.

Što je „plogging“?

Iza naziva se krije jedan novi skandinavski trend koji brigu o tijelu spaja s brigom o okolišu. Plogging je, dakle, trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš.

Ideja je plemenita, a mnogim sudionicima je poticaj za sudjelovanje upravo ona želja da ostvare uspjeh tako što će prikupiti što veću količinu smeća u što kraćem vremenskom roku.

Sve što vam treba za “plogging” su oprema za trčanje i vreća za skupljanje smeća.

Ovom aktivnošću ne poboljšavate samo svoje zdravstveno stanje, već i stanje okoliša u zajednici u kojoj živite.

U pola sata te aktivnosti sagorjet ćete u prosjeku 288 kalorija, što je 50 kalorija više u usporedbi s “običnim” trčanjem zahvaljujući saginjanju i čučnjevima.

 

Na koji način je utrka DIGNANO RUN organizirana ?

Prilikom prijave sudionici preuzimaju vrećicu za smeće, latex rukavice, mapu grada sa kontrolnim točkama i kartončić za ovjeru na kontrolnim točkama.

Start i Cilj su na Narodnom trgu, a na rubnim dijelovima grada nalaziti će se kontrolne točke. Natjecatelji sami određuju trasu svog kretanja kroz grad.

Pobjednik utrke mora ući u cilj nakon 60 minuta sa ovjerom najmanje dvije kontrolne točke i najvećom količinom smeća u vreći. Sakupljaju se papiri, limenke, plastične boce – smeće manjeg volumena.

Nakon ulaska u cilj vršiti će se vaganje prikupljenog smeća.

Za sudjelovanje na utrci ne plaća se kotizacija a trkače očekuju i brojne nagrade.

Svim sudionicima utrke po završetku iste organizirana je okrijepa u Taxi pizza Filipo u Vodnjanu. Najuspješnijih 50 trkača dobiva majicu manifestacije, a prva tri pristigla trkača i bogate nagrade.

Važno je istaknuti i humanitarni karakter utrke, u sklopu koje će se, prikupljati sredstva za aktivnosti udruge udruge Naš San Njihov Osmijeh.

Utrka se odvija u organizaciji udruge Vodnjanski đir, a pod pokroviteljstvom Grada Vodnjan-Dignano i Turističke zajednice Vodnjan.

Budite i vi dio ove utrke za zdravije sutra, u kojoj spajamo ljubav prema trčanju i okolišu!