MTF Festival večeras na 1.katu Studentskog restorana u Puli u 20.00 sati

Sveučilište Jurja Dobrile – Znanstveno tehnološki institut VISIO uz glavne partnere Infobip, postali su suorganizatori MTF festivala u Puli.  Na Sveučilištu  Jurja Dobrile u Puli večeras će se održati jedan dio aktivnosti u sklopu “Sister Moon live moon bounce” projekta.

U suradnji s voditeljicom projekta “Sister Moon”, Martine-Nicole Rojina i uz korištenje Dwingeloo radio teleskopa, emitirat će se signali koji će se odbijati s površine Mjeseca. U planu je cjelovečernji program koji će početi sutra, u srijedu 15. svibnja  od 20.00 sati, s nizom zanimljivih predavanja poput Korada Korlevića, Michele Magaš, Svena Maričića.

Dio glasovnih i zvučnih signala koji se odbije o mjesečevu površinu ispisivat će posebno trenirane robotske ruke . U ovoj izrazito kreativnoj suradnji imat ćete priliku sudjelovanja uživo. Kako bi čarolija bila potpuna, 3D tiskom izrađivat će se suveniri  poznatog startupa 3D mikroskopa. Glazbeni dio predstavit će grupa Nola, sudjelovat će Muzička akademija UNIPU koja te večeri ima praizvedbu svoje prve opere(!), te Tamara Obrovac koja će poslati audio zapis.

GlasovI će se odbijati s površine Mjeseca u stvarnom vremenu s Martine-Nicole Rojina, CAMRAS te u partnerstvu sa Sveučilištem u Puli – Znanstveno tehnološkim institutom VISIO.

Mjesto događanja je prvi kat studentskog restorana, adresa je Preradovićeva 28B.