NAJAVA BICIKLIJADE – JUG NA DVA KOTAČA

U subotu, 18. svibnja, s početkom u 16 sati kreće rekreativna biciklijada stazama vodnjanštine u sklopu akcije Moj kažaun – La mia casita, a kao dio ciklusa rekreativnih biciklijada pod nazivom „Jug na dva kotača“.

Biciklijada u Vodnjanu, druga je iz ciklusa biciklijada u organizaciji klastera turističkih zajednica južne Istre (Pula, Vodnjan, Medulin, Fažana, Ližnjan, Marčana i Barban). Ovogodišnja biciklijada kreće sa parka kažuna kraj kružnog toka iz Vodnjana za Bale gdje je i cilj biciklijade. Biciklisti, u pratnji vodiča imati će prilike voziti makadamskim stazama okruženi suhozidima, kažunima, vinogradima i maslinicima. Staza prolazi uz crkvu Svete Foške i predivne lokacije tri kažuna gdje će se održati koncert grupe The Frajle u subotu 25.05. Online prijave se mogu izvršiti unaprijed na www.medulinriviera.info ili na dan manifestacije od 15 sati u parku kažuna. Početak biciklijade predviđen je u 16 sati a voziti će se jednom zajedničkom rutom dužine 18 km.

 

TZG Vodnjan u usradnji s udrugom Bike Spirit organizira biciklijadu čiji je osnovni cilj da se uključe svi uzrasti, kako bi mogle cijele obitelji sudjelovati na istoj te provesti dan na otvorenom, u pokretu i u ugodnom društvu.

Svi sudionici četiri ili više biciklijada dobiti će svojevrsni suvenir biciklijade, majicu s logom manifestacije. Naime, prilikom prijave na prvoj biciklijadi, koja je održana u Fažani, sudionici su dobili kartončić na kojem se za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobiva pečat. Nakon svake biciklijade organizirano je zajedničko druženje i marenda.

Tako će i ova vodnjanska završiti zajedničkim okupljanjem kod Parka kažuna uz muziku i marendu.
Važno je napomenuti da sudionici voze na vlastitu odgovornost, a djeca do 12 godina obvezno moraju imati kacigu.

 

Sve informacije o navedenim događajima potražite na www.vodnjandignano.com i na fecebook profilu TZVodnjan.

 

U slučaju kiše biciklijada će se odgoditi za iduću subotu – 25.05. sa istom satnicom.