U Općini Medulin održan koordinacijski sastanak s koncesionarima – zakupcima javnih površina u cilju pripreme turističke sezone 2019.

Danas, 15. svibnja 2019. godine u Općini Medulin održan je koordinacijski sastanak s predstavnicima MUP-a, Lučke kapetanije, Državnog inspektorata, Turističkom zajednicom Općine Medulin te drugim suradnicima i vlasnicima ugostiteljskih i trgovačkih objekata i koncesionarima.

 

Cilj sastanka bio je dogovor uoči predstojeće turističke sezone i uspostava reda, suradnje i kvalitetnog rada na području općine Medulin.

 

 

Načelnik Općine Medulin Goran Buić prvi je pozdravio sve prisutne te istaknuo zadovoljstvo zbog velikog odaziva. Osvrnuo se na proteklu sezonu te se zahvalio svima na radu zbog kojeg je sezona bila vrlo uspješna. Naglasio je da je želja Općine Medulin omogućiti svima kvalitetan i uspješan rad ali uz provođenje reda i suradnju javnih i privatnih partnera na zadovoljstvo svih.

 

Nakon uvodnog govora načelnik je dao riječ predstavnicima javnih institucija koji su iznijeli djelokrug svojih ingerencija te pozvali sve koncesionare na suradnju, kako bi se kažnjavanje izbjeglo ili smanjilo na minimum.

 

Načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić istaknuo je zadovoljstvo sigurnosnim stanjem na području općine Medulin te pozvao sve prisutne na suradnju.

 

Voditeljica Službe turističke inspekcije Vesna Boljunčić upoznala je sve prisutne s izmjenama zakonske regulative te s osnivanjem Državnog inspektorata koji u sebi objedinjava 17 različitih inspekcija.

 

Novoimenovani direktor TZOM Enco Crnobori upoznao je prisutne o izradi nove strategije razvoja turizma te se zahvalio svima na uspješnoj protekloj sezoni te zaželio svima uspješan rad i još bolje turističke rezultate.

 

Načelnik Općine Medulin naglasio je da osim suradnje s javnim službama i zaštitarskom tvrtkom Općina od ove sezone, uz komunalne redare, zapošljava 3 prometna redara koji će se bavit redom i uspostavom suradnje u Općini.

 

Na kraju sastanka postignut je konsenzus svih sudionika na obostrano zadovoljstvo kako bi sezona bila i više nego uspješna, a gosti i mještani zadovoljni.