Zaklada izdala publikaciju „ABCda za udruge“ i najavila natječaj „Mali projekti za bolje sutra“

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva danas je u prostoru Informacijskog centra Europe Direct Pula – Pola održala press konferenciju na kojoj je osim prezentacije Publikacije prigodnog naziva „ABCda za udruge“ najavila i natječaj „Mali projekti za bolje sutra“.

Publikacija „ABCda za udruge“ izdana je u sklopu Projekta EDIC Pula – Pola kojeg Grad Pula kao vodeći partner provodi u suradnji sa Zakladom, Istarskom županijom i Istarskom razvojnom agencijom. „ABCda za udruge“ sadrži sve osnovne potrebne informacije od osnutka udruge, financijskog poslovanja, obveza, GDPR-a te do raznih načina financiranja rada udruge – donacije, humanitarne akcije, natječaji, crowdfunding i drugo. Publikacija se može besplatno preuzeti u Zakladi ili pronaći na web stranicama Zaklade.

 

Zaklada je u punom jeku i s raznim aktivnostima koje se provode na području Istarske županije, pa je tako raspisan natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ koji se financira iz Fonda gradova i općina, a kojeg su ovogodišnji članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana. Pojedinačne financijske potpore po projektu mogu biti maksimalno 15.000,00 kuna, te je važno da se kroz ovaj natječaj financiraju projekti koji će oplemeniti društveni sadržaja u lokalnim zajednicama kroz zajednički rad i volonterstvo. Ove godine se također kroz ovaj natječaj nastavlja s podrškom projektima koji rade na očuvanju istarskog kulturnog identiteta, kulture i običaja. „Iskoristila bih ovu priliku i spomenula da je Zaklada do sada kroz ovaj natječaj dodijelila preko 1.300.000,00 kn za 130 projekata, to su sve financijski projekti, ali vrlo velike društvene vrijednosti, rekla je Možé. Više o samom natječaju na web stranici Zaklade: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/