U Vodnjanu održan 18. Olimpijski festival dječjih vrtića

Danas, 17. svibnja, s početkom u 9 sati službeno je otvoren 18. Olimpijski festival dječjih vrtića u Vodnjanu.

 

Pred brojnom publikom, Zamjenik gradonačelnika Grada Vodnjan-Dignano Enea Codacci zaželio je svim sudionicima ugodan boravak u Vodnjanu uz sportsko druženje i nezaboravne doživljaje koji će ih još dugo sjećati na ovaj predivan dan. „Pozdravljam vas u ime Grada draga djeco, pozdravljam i sve roditelje, odgajateljice i volontere koji su danas prisutni na ovoj važnoj manifestaciji. Kroz sport, zajedništvo i druženje možemo svi zajedno stvarati svakim danom sve bolju zajednicu i zato je bitno da se vi, draga djeco, što više družite prvenstveno kroz sportske aktivnosti. Uživajte u igri i veselite se“ zaključio je Codacci i službeno otvorio 18. Olimpijski festival dječjih vrtića u Vodnjanu.

 

Službeni program počeo je prigodnim mimohodom ekipa i podizanjem olimpijske zastave.

 

Na Festivalu su nastupila djeca vrtićke dobi i to ukupno 8 ekipa iz 7 vrtića te više od dvjestotinjak djece iz slijedeći vrtića:

 

  1. BALONČIĆ – SVETVINČENAT
  2. DADO – ŠTINJAN
  3. MORE – VALBANDON
  4. PE-GA VODNJAN
  5. SUNCE – FAŽANA
  6. VRTULJAK – MARČANA
  7. ZVONČICA – VODNJAN
  8. PETAR PAN – VODNJAN

 

Natjecatelji su nastupili u slijedećim sportskim kategorijama: mali nogomet, trčanje 50m, skok u dalj s mjesta, bacanje tenis loptice, štafeta 4x25m.

 

Organizatori ovogodišnje Olimpijade su Dječji vrtić Petar Pan i Sportska zajednica Grada Vodnjana uz podršku velikog broja roditelja, odgojiteljica, volontera i sudaca te pokrovitelja Grada Vodnjana-Dignano i Hrvatskom olimpijskog odbora.

 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petar Pan Vodnjan Daniela Vitasović-Uršić pozdravila je sve prisutne te pozvala djecu da uživaju u njihovom sportskom danu.

 

Nakon završetka natjecanja predsjednik Sportske zajednice Grada Vodnjana Elvis Marić nagradio je pobjednike prigodnim medaljama.