Održan prijem za delegaciju policajaca iz njemačkog grada Triera

U Komunalnoj palači u Puli jučer je održan prijem za delegaciju policajaca pulskog grada pobratima – njemačkog Triera.

U ime grada Pule prijemu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, zajedno s načelnikom  Policijske postaje Pula,Vjekoslavom  Vukšićem.

Zamjenica gradonačelnika srdačno je pozdravila delegaciju i zahvalila se što su za svoj posjet odabrali Pulu, ujedno i grad pobratim Triera. Izrazila je zadovoljstvo dobrom suradnjom gradova, posebno u školstvu gdje tradicionalno njegujemo razmjenu učenika Osnovne škole Šijana i Triera, te naglasila sve akcije koje Grad Pula u suradnji s policijskom postajom Pula vrši na području grada, kao što je npr. Vijeće za prevenciju kriminaliteta, gdje je udruženo preko 11 službi u niz akcija od suzbijanja nasilja do zloupotrebe droga.

Pozvala je predstavnike policije na ponovni susret, a načelnik Vukšić se nadoveza te iskazao interes ukoliko bude mogućnosti da se napravi razmjena policajaca između dva gradova, te naglasio kako su u policijskoj postaji Pula otvoreni za suradnju. Dodao je kako imaju s gradom Hannoverom razmjenu niz godina i to bude dobro u usavršavanju i prenošenju iskustva među kolegama, te vidi potencijala za takvu suradnju upravo i s Trierom.

Predstavnik policajaca iz Tirera rekao je da su zadovoljni svojim izletom u Pulu, koji podsjeća na Trier zbog spomenika i kulturne baštine, te rekao da se nada povratku u ove lijepe krajeve.

U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi podijelili su svoja  iskustva i izrazili želju za nastavkom uspješne suradnje.

Pula i Trier pobratimljeni su gradovi od 8. rujna 1971. godine kada je započela  intenzivna međusobna suradnj. Za grad Pulu bratimljenje s njemačkim gradom Trierom predstavlja najstariju Povelju o bratimljenju ikad potpisanu.