Predstavljen letak i plakat za sigurnost cestovnog bicklizma u Istri i uručene Bike&Bed table

Jučer, u srijedu, 22.svibnja u hotelu Roxanich Wine & Heritage Hotel u Motovunu održana je koordinacija razvoja Istra Bike proizvoda u sklopu koje je predstavljen  „Letak i plakat za sigurnost cestovnog biciklizma“ koji služi poboljšanju sigurnosti biciklista na cesti te je održana podjela Bike&Bed rješenja i tabli.

Predstavljen je  „Letak i plakat za sigurnost cestovnog biciklizma“, izrađen u suradnji s Policijskom upravom istarskom, koji će biti distribuiran na info punktovima svih lokalnih turističkih zajednica te hotelijera koji su uključeni u financiranje razvoja Bike proizvoda, a sastoji se od uputa za sigurnu vožnju biciklom, načina na koji možete zaštiti sebe i druge u prometu, načine prevencije krađe bicikla te karte na kojoj se nalaze najopasnije cestovne dionice za bicikliste u Istri i alternativne pravce zaobilaženja. Predstavljanje letka i plakata vodio je Martin Čotar, voditelj Bike&Outdoor odjela unutar IRTA d.o.o, dok je riječ dobrodošlice svim prisutnima uputila Slavica Tobok Kandić, direktorica IRTA d.o.o.

Osim toga, održana je svečana podjela Bike&Bed rješenja i tabli, privatnim iznajmljivačima (12)  koji su ove godine zadovoljili sve kriterije kako bi postali Bike&Bed objekti, i to redom Ville Grotta, Dvor Strica Grge, Villa Beram, hotel Premantura Resort, Valamar Collection Girandella Resort, Apartman Nina, Jistra Adventure Apartment, Apartments Dama, Green Garden Apartments, Vintage Garden Apartments, Apartments Gamboc i Cassa dei Farfui.  Bike&Bed rješenja i table novim je objektima uručila Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije te svima zaželjela dobrodošlicu i puno uspjeha u promicanju podizanja kvalitete u razvoju cikloturizma Istre kao turističke  destinacije te ih nazvala ambasadorima.  Inače,    Istra Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat cikloturista, te se u sustavu nalazi 145 objekata koji su svrstani u sljedeće kategorije: Istra Bike&Bed (manji privatni objekti poput apartmana ili kuća za  odmor), Boutique Bike hotels (mali tzv. obiteljski hoteli), Bike hotels (hoteli s velikim smještajnim kapacitetima i cijelim nizom usluga koje pružaju svojim gostima).

 

 

 

 

 

Razvoj cikloturizma u Istarskoj županiji već je dugi niz godina od strateške važnosti za dionike cjelokupne destinacije koje čine Turistička zajednica Istarske županije, Upravni odjel za turizam Istarske županije, velike hotelske kompanije i lokalne turističke zajednice, a isti se sustavno koordinira od 2014. godine u sklopu Bike&Outdoor odjela pri Istarskoj razvojnoj turističkoj agenciji.