VOAT – Vespa Oldies Adriatic Tour 2019.

Vespa klub Hrvatska s ponosom najavljuje 3. VOAT –aVespa Oldies Adriatic Tour 2019.“ Zaljubljenici u kultnu Vespu i ove godine kreću u novu avanturu i vožnju života – Vespom oko Jadrana u 8 dana!

 

Sudionici 3. VOAT –aVespa Oldies Adriatic Tour 2019.“ na isključivo starodobnim (oldtimer) Vespama obići će gotovo cijeli Jadran, a u 2 300 kilometara od 25. svibnja do 1. lipnja proći će gotovo cijelu obalu Jadrana, i to s obje strane.

Nakon VOAT-a 2016. i VOAT-a 2017. kada su sudionici vozili od Rovinja do Dubrovnika, došlo je vrijeme da „Vespa Oldies Adriatic Tour“ poveže istočnu i zapadnu obalu Jadrana.

 

 „Vespa Oldies Adriatic Tour 2019.“, vožnja života u organizaciji Vespa kluba Hrvatska humanitarnog je karaktera, a sav novac prikupljen donacijama bit će uplaćen Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ iz Splita za potrebe dovršetka osjetilnog parka za djecu s poteškoćama u razvoju.

 

„Vespa Oldies Adriatic Tour 2019.“, susret bez prijava, kotizacija, i bez bilokakvih obveza, uz obilje dobre vožnje i još boljeg druženja izazvao je veliko zanimanje sudionika, koji sami financiraju ovu avanturu.

 

Svih 2 300 kilometaraVespa Oldies Adriatic Toura 2019.“ odvozit će 10-ak „vespaša“ na starodobnim (oldtimer) Vespama, te se očekuje da će im se VOAT-a pridružiti više od 100 sudionika po različitim etapama.

 

VOAT – „Vespa Oldies Adriatic Tour 2019.“, započinje 25. svibnja a završava 1. lipnja u Rovinju. U 8 dana vožnje sudionici će voziti od Rovinja, preko Ravenne, Pescare do Baria. Nakon što trajektom preplove Jadran, sudionici „Vespa Oldies Adriatic Toura 2019.“ vožnju nastavljaju od Drača do Dubrovnika i dalje preko Splita, Zadra i Rijeke pa sve do Rovinja, polazišne i završne točke VOAT-a.

 

Tijekom cijelog VOAT-a – „Vespa Oldies Adriatic Toura 2019.“, sudionike u svakom gradu u kojemu staju i kroz koje prolaze ugošćuju i dočekuju lokalni Vespa klubovi čije se članovi pridružuju touru po dionicima.

 

S obzirom na to da je VOAT – „Vespa Oldies Adriatic Tour 2019.“, humanitarnog karaktera tijekom cijele vožnje prikupljaju se donacije, a svaki donator u znak zahvalnosti dobit će službenu majicu VOAT – „Vespa Oldies Adriatic Tour 2019.“, koju je osigurao Vespa klub Hrvatska. Na taj način Vespa klub Hrvatska nastavlja sa svojim humanitarnim djelovanjem, dok sudionicima VOAT-a – „Vespa Oldies Adriatic Toura 2019.“ zauvijek ostaje nezaboravno iskustvo vožnje oko cijelog Jadrana uz zadovoljstvo pomaganja onima kojima je pomoć najpotrebnija.