I u 2018. godini realizirani značajni projekti u gradu Puli

Već tradicionalno Grad Pula objavljuje brošuru s presjekom najznačajnijih projekata, programa i aktivnosti Grada Pule realiziranih u prethodnoj godini. Namijenjena građanima Pule, uskoro će stići na 23 tisuće kućnih adresa.

 

„Grad Pula u protekloj godini uspio je okončati vrlo važne projekte te smo odgovornim i transparentnim odnosom prema zajedničkom novcu stvorili temelje za brojne nove investicije. Izgradili smo prvi kompleks javnih gradskih bazena u Puli koji su naši sugrađani čekali više od 30 godina i zahvaljujući kojem smo uvjete bavljenja sportom u našem gradu podigli na novu razinu. Izgrađen je i obnovljen cijeli niz prometnica na širem području Pule, izgrađen je rotor na vrhu Radićeve ulice čime je znatno povećana sigurnost svih sudionika u prometu, prošireno je pulsko groblje Monte Giro, plaža na Hidrobazi sustavno se obnavlja, izgrađena su nova sportska igrališta na Vidikovcu i Pragrandeu, nova dječja igrališta, obnovljene su škole i vrtići te niz drugih zahvata. Puno se radilo, ali još je puno posla pred nama. Proračun smo planirali u suradnji s građanima i mjesnim odborima kao jedini ispravan način planiranja glavnog financijskog dokumenta Grada i koje aktivnosti provodimo s ciljem unaprjeđenja kvalitete života naših sugrađana“, naveo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 

Gotovo trećina gradskog proračuna uloženo je u podizanje kvalitete predškolskog odgoja, sporta, socijalne skrbi i zdravstva te se posebno vodilo računa da se pomogne najranjivijim skupinama građana. Nastavilo se s poticanjem poduzetništva bespovratnim potporama, s iznalaženjem novih rješenja za nastavak razvoja projekta „pametni grad“ kao i niz drugih aktivnosti kojima je povećana kvaliteta života građana grada Pule.

 

Godina je obilježena s više od tisuću različitih manifestacija čime je Pula zadržala poziciju jednog od vodećih gradova kulturnog stvaralaštva a ostvarena je isto tako i rekordna turistička sezona s više od 2 milijuna noćenja.