Manifestacija ZDRAVE NAVIKE=ZDRAV ŽIVOT

Udruga Centar za zdrave životne navike Vita Nova treću godinu zaredom organizira manifestaciju pod nazivom “Zdrave navike – zdrav život” koja će se održati u petak 31. svibnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula te u subotu 1. lipnja u 9 sati na gradskoj tržnici. Cilj ovih Dana zdravlja je promocija i osvješćivanje o važnosti zdrave prehrane i zdravih i uravnoteženih obroka, te prikupljanje sredstava za pomoć u brojnim aktivnostima udruge kojoj je primarni cilj pomoć onkološkim bolesnicima.

Tako će u petak, prvog dana manifestacije, gost udruge biti uvažena liječnica prof. dr. Nela Sršen, poznata kirurginja koja se bavi presađivanjem jetre te plastičnom i rekonstruktivnom krirurgijom na klinici u Padovi. Ona će pritom govoriti o vlastitom iskustvu i predstaviti svoju knjigu “Rak na duši” koja će se tom prigodom moći i kupiti, a dio sredstava namijenjen je za rad udruge Vita Nova.

Dr. Sršen bit će prisutna i u subotu na tržnici, drugog dana manifestacije, kada će se građanima nuditi zdravi obroci po pristupačnoj cijeni, a prihod će također ići za podršku brojnim programima udruge. Prema riječima predsjednice udruge Elvis Berkarić, pripremit će se 200-tinjak obroka od 120 kilograma namirnica, a svaki obrok će se sastojati od pet, šest različitih vrsta hrane, uz glavno jelo od žitarica, bit će tu i povrća, mahunarki, sjemenki, više vrsta salata… Udruzi će pritom pomagati 20-ak volontera, a posebno se zahvaljuju na pomoći Tržnici d.o.o. Pula i direktoru Renatu Percu koji će ih ugostiti, poljoprivrednim proizvođačima s tržnice na donaciji svježeg povrća, BioBio trgovini na donaciji a DM drogerie markt na sponzorstvu ostalih namirnica,  dječjim vrtićima Marčana i Medulin koji sudjeluju u pripremi hrane,  vodu osigurava Voda Vitalis. Zahvaljujemo Arena Hospitality Group, Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, te Cvjećarici Nadi Rokov.

Pozivamo vas da vi pomognete nama, kako bi mi pomogli najpotrebitijima, koji se u ovom trenutku bore za Život.