Diopter otvoreno učilište Pula poziva na “RINI.ME prema tržištu rada” – upisi u zadnji Klub podrške pri zapošljavanju

U današnjem galopirajućem tempu života, velikoj konkurenciji na tržištu rada i sve većem odljevu mladih radnih snaga, ne možemo dovoljno naglasiti važnost cjeloživotnog učenja, kontinuiranog stjecanja novih vještina i kompetencija te obavezu ulaganja u vlastitu zapošljivost.

 

Diopter – otvoreno učilište razvilo je ideju o umrežavanju ljudi i njihovih vještina na području Istarske županije. U suradnji s partnerima Pučko otvoreno učilište Labin, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, Ekonomska škola Pula, Udruga ZUM i Institut za razvoj tržišta rada, od 14. svibnja 2018. godine, provodimo projekt „Istarska mreža znanja“ čiji je glavni cilj unaprjeđenje lokalnog tržišta rada i razvoj zapošljivosti 42 korisnika projekta kroz suvremene modele podrške u obliku klubova podrške pri zapošljavanju i inovativnih obrazovnih programa u skladu s mjerama Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije. Aktivnosti projekta su potpuno besplatne za korisnike koji će od ove jeseni imati mogućnost sudjelovanja u novim, inovativnim programima obrazovanja odraslih, poput programa osposobljavanja za montera optičkih tehnologija i/ili obrazovanja na području marketinga društvenim mreža.

Klubovi podrške pri zapošljavanju održani su dosad u trima istarskim gradovima, u Labinu, Puli i Umagu te je 38 zadovoljnih polaznika Kluba visokom ocjenom potvrdilo kvalitetu i korist Kluba, tvrdi ravnateljica Dioptera, Maja Milevoj. Mnogi su polaznici zaključili da je prava šteta da takvih prilika nema redovitije na tržištu rada stoga ćemo održati zadnji Klub u Puli u lipnju 2019. godine.

Sve do 4. lipnja 2019. primamo prijave za zadnji Klub u Puli, koji će se održati u Diopteru. Aktivnosti Kluba, i programi obrazovanja, namijenjene su nezaposlenim osobama, i to mladima do 29 godina, zatim ženama (svih dobi) i osobama s invaliditetom. Sve su aktivnosti besplatne, a dodatno se financiraju i troškovi prijevoza za polaznike izvan grada Pule.

Maja Milevoj ističe da Diopter ima prilagođen ulaz u učilište za osobe s invaliditetom stoga nema prepreka za sudjelovanje u Klubu gdje će polaznici u opuštenoj radnoj atmosferi, u obliku zajedničkih i individualnih susreta, razraditi strategiju, oblikovati karijerne ciljeve te izbrusiti svoje vještine predstavljanja poslodavcu.

Cilj Kluba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada. Klub će se odviti kroz niz grupnih i individualnih susreta, maksimalno se prilagođavajući interesima i potrebama polaznika ne bismo li tako potaknuli obavezu ulaganju u vlastitu zapošljivost, profesionalni razvoj, a samim time i vlastitu budućnost.

Kroz Klub razgovarat ćemo o važnim alatima poput životopisa, molbi za posao, intervjua s poslodavcem i kanalima traženja posla. Osim toga, obuhvatit ćemo vrlo važne teme za izgradnju kvalitetnog nastupa pred poslodavcem, poput komunikacijskih vještina, definiranja karijernih ciljeva te upravljanja vremenom na radnom mjestu.

Svi polaznici Kluba imat će mogućnost besplatnog sudjelovanja i u programima obrazovanja odraslih  najavljenih za jesen 2019. godine, a sve u sklopu projekta „Istarska mreža znanja“.

Dodatne informacije o Klubu i projektu „Istarska mreža znanja“ možete dobiti osobno u Diopteru, na telefon: 052/501-500 ili 098/276-179 te upitom na e-mail diopter@diopter.hr.

Projekt se financira u sklopu poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. Vrijednost projekta je 994.350,36 kn i u 100%-tnom iznosu je financiran od strane Europske unije, iz sredstava Europskog socijalnog fonda.